Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

»Στη φυλακη για 5.001 ευρω χρεος!

Ελευθεροτυπία,Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Ο Παπανδρέου διέκοψε την «αντιεισήγηση» του Καστανίδη
Με έντονες διαφωνίες αρκετών υπουργών, ιδίως για το ποινικό μέρος της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο το σχετικό νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ετοιμοπόλεμος κατά της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών προσέρχεται στο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με αρκετούς συναδέλφους" Ετοιμοπόλεμος κατά της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών προσέρχεται στο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί όμως...
βρέθηκε αντιμέτωπος με αρκετούς συναδέλφους Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με αρκετούς υπουργούς που διατύπωσαν ενστάσεις για τη σκοπιμότητα τόσο αυστηρών ποινικών μέτρων και αναγκάστηκε να υποστηρίξει ότι «δεν μπορεί η αύξηση εσόδων να γίνεται μόνο με περικοπές μισθών και συντάξεων ή με αυξήσεις του ΦΠΑ και να αφήνονται ατιμώρητοι εκείνοι που δεν πληρώνουν φόρους».
«Η καταστολή της φοροδιαφυγής είναι σημαντικό πρόβλημα» είπε. Ο πρωθυπουργός τον κάλυψε θεωρώντας αναγκαία την απόδοση Δικαιοσύνης.
Βασικότερα σημεία διαφωνίας η καθιέρωση του γενικού εισαγγελέα, οι αυξημένες αρμοδιότητές του και η αυστηρότητα των ποινών. Ο προβληματισμός που αναπτύχτηκε στη συζήτηση ήταν κυρίως στο αν το νομοσχέδιο έχει στόχο να φέρει έσοδα στο κράτος ή να στείλει κόσμο στη φυλακή.
Από την αρχή της συζήτησης ακόμα ο κ. Καστανίδης ζήτησε το λόγο, επειδή έπρεπε να απουσιάσει για λίγο. Είπε ότι διαφωνεί με τον γενικό εισαγγελέα και άρχισε να επιχειρηματολογεί. Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο γενικός εισαγγελέας πρέπει να είναι από τον Αρειο Πάγο και να είναι εγκατεστημένος στην έδρα του και όχι στο υπουργείο Οικονομικών, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο.
Τον διέκοψε ο κ. Παπανδρέου λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να κάνει αντιεισήγηση πριν εισηγηθεί το θέμα ο αρμόδιος υπουργός.
«Θα σε αντικαταστήσω επάξια...» παρενέβη με...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=245043


Δεν υπάρχουν σχόλια: