Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

»4 χρονια φαγουρα

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

4 χρόνια φαγούρα
Η Δικαιοσύνη επί μία τετραετία προχώρησε με ρυθμούς χελώνας στη διερεύνηση του σκανδάλου. Οι
δε πολιτικοί έκαναν μια τρύπα στο νερό
Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει», λέει ο λαός και στην περίπτωση της Siemensη παροιμία ταιριάζει γάντι. Ολοι δήλωναν οως ερευνούσαν σε βάθος το τεράστιο σκάνδαλο, όμως δεν «ζύμωσαν» ποτέ. Το «κοσκίνισμα» αντίθετα, ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής.
Σχεδόν τέσσερα χρόνια η ελληνική Δικαιοσύνη και επί ένα χρόνο η ελληνική Βουλή προσπαθούν να λύσουν τα μυστήρια με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, τους αποδέκτες των μιζών, τα παράνομα κομματικά ταμεία και τις ύποπτες ζημιογόνες συμβάσεις. Αυτό που κατάφεραν μέχρι σήμερα είναι μια...
«τρύπα στο νερό».
Η παραγραφή των αδικημάτων που φέρονται ότι τέλεσαν υπουργοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, πριν από το 2007, πρέπει να θεωρείται, σύμφωνα με τους νομικούς, δεδομένη (πλην του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος). Οι παραπομπές στην προκαταρκτική επιτροπή ήταν προϊόν συμψηφισμού και παζαριού και όχι αξιολόγησης πραγματικών περιστατικών. Οι αποδέκτες του μαύρου χρήματος παραμένουν άγνωστοι. Τα κόμματα εξουσίας που εγκαλούνται ότι εισέπρατταν υπέρογκες προεκλογικές χορηγίες από τη Siemens έμειναν στο απυρόβλητο.
Το πολιτικό προσωπικό άρχισε να ερευνά την υπόθεση μόλις το 2010, καθώς μέχρι τότε η κυβέρνηση Καραμανλή αρνιόταν πεισματικά, με αστείες δικαιολογίες, τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή. Την ίδια στιγμή η Δικαιοσύνη που είχε επιληφθεί, με αρκετή καθυστέρηση, του ζητήματος, προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας στη διερεύνηση του σκανδάλου.
*Οι δικαστικές αρχές για να ξεδιαλύνουν μια ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=244019


Δεν υπάρχουν σχόλια: