Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

»Οι "κοπριτες" , οι "ντιντηδες" , η τροικα... και το 2011!!!

Του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου
http://www.ellispoint.gr/index.php?

Συνήθως τέτοιες ημέρες γράφουμε απολογιστικά ρεπορτάζ για το τι έγινε την χρονιά που πέρασε , τα σημαντικότερα γεγονότα ,τις καλές και τις κακές στιγμές ,τα λάθη και τα σωστά ,τα πρόσωπα που ξεχώρισαν και γενικώς ότι μας απασχόλησε.
Σήμερα θα επιχειρήσω το αντίστροφο. Να γράψω αυτά που θα μας φέρει το 2011.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η κυβέρνηση μέχρι τα... μέσα Ιανουαρίου , οι 4-5 δηλαδή υπουργοί που πραγματικά δουλεύουν, θα επιχειρήσει να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα. Μάλλον θα δυσκολευτούν αρκετά με τους δικηγόρους και τους μηχανικούς. Έτσι θα προσπαθήσουν τα συγκεκριμένα να τα μισανοίξουν αν και η το μνημόνιο δεν προβλέπει το μισό αλλά το ολόκληρο!
Τις ίδιες ημέρες θα πρέπει να ξεκινήσουν οι μετατάξεις από τον ΟΣΕ για άλλες πολιτείες και όσοι δεν πειστούν λογικά πάνε σπίτι…Ακολουθούν οι υπόλοιποι υπεράριθμοι δημόσιοι οργανισμοί και καταχρεωμένες ΔΕΚΟ.
Κάπου εκεί ξαναβγαίνει ο Πάγκαλος και επαναλαμβάνει το γνωστό «όλοι μαζί τα φάγαμε» ,τα κιλά όμως τα έχει πάρει μόνο εκείνος! Επίσης δεν παραλείπει να αποκαλέσει και πάλι «κοπρίτες» και άχρηστους τους δημοσίους υπαλλήλους ,ενώ και πάλι δεν κάνει κανέναν χαρακτηρισμό για όσους έβαλαν τους κοπρίτες στο δημόσιο!
Στο ποδόσφαιρο τώρα στον Παναθηναϊκό ψάχνουν ακόμη για πρόεδρο και τσακώνονται Πατέρας Βγενόπουλος και Τζίγγερ, στην ΑΕΚ παραμένει το χάος και στον Ολυμπιακό γελούν με τα χάλια των άλλων!
Οι νέοι δήμαρχοι που έχουν αναλάβει τα έχουν χάσει με τα χρέη και δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα σκουπίδια και με τους συμβασιούχους αφού οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι εξαφανισμένοι!
Όλο αυτό το διάστημα εντωμεταξύ η Ν.Δ ασκεί σκληρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση.
Καταρχήν ολοκλήρωσαν την έρευνα και βρήκαν επιτέλους τους «ντιντήδες» που κατήγγειλε ο Φαίλος που τους εμπόδιζαν μέχρι τώρα να επανέλθουν στην εξουσία. Ακόμη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο εσωτερικός ανασχηματισμός και ο λαός που αγωνιά πολύ σύντομα θα μάθει τι θα γίνει με την Ολγα Κεφαλογιάννη , τον Δένδια , τον Παναγιωτόπουλο, τον Χρύσανθο , την Ελίζα ,τον Λυκουρέτζο τον Αρη και τα άλλα τα παιδιά! Υπομονή και σύντομα θα ανακοινωθούν…
Όσο πλησιάζουμε προς την τέταρτη δόση τόσο αυξάνουν οι πιέσεις καθώς αποδεικνύεται και πάλι ότι από μόνα τους τα τόσο σκληρά μέτρα χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούν να ανατρέψουν την κακή κατάσταση και να μας βγάλουν από την κρίση. Νέος γύρος αντιπαράθεσης για το μνημόνιο για την τρόικα για τον λαό που δεν αντέχει ,δηλώσεις Ρεν και Τρισέ ότι τελικά θα τα καταφέρουμε ,σενάρια οικονομολόγων «παπαγάλων» ότι γυρίζουμε στην δραχμή και πτωχεύουμε.
Παπανδρέου διάγγελμα πάλι από το Καστελόριζο τα διαψεύδει και ζητά να βάλουμε πάλι πλάτη για να τα βγάλουμε πέρα.
Στο μεταξύ έχει διαγράψει καμιά δεκαριά βουλευτές ακόμη που γενικώς θυμήθηκαν ότι διαφωνούν με το μνημόνιο που είχαν όμως ψηφίσει. Περίπου άλλοι τόσοι έφυγαν από την Ν.Δ και πήγαν στην Ντόρα αλλά και πάλι οι δημοσκοπήσεις την δείχνουν εκτός βουλής. Το ΚΚΕ αντιστέκεται όπως μπορεί στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και κλείνει λιμάνια , αεροδρόμια , μετρό λεωφορεία και ότι άλλο κινείται. Ο ΣΥΝ αγνοείται εδώ και καιρό, διότι συνεδριάζουν ακόμη για να αποφασίσουν εάν θα παραστούν στην βουλή που θα πάει η τρόικα! Ο Κουβέλης το παλεύει αλλά μόνο με Δημαρά και Οικονόμου δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ το πράγμα. Ο Καρατζαφέρης έχει γίνει πλέον κολλητός με τον Πάγκαλο που άλλωστε τον θεωρεί ως τον μοναδικό που ασκεί σοβαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση , έχει χάσει όμως τα ίχνη του Βορίδη . Αυτόν τον μήνα ο ΛΑΟΣ είναι κατά του μνημονίου.
Στην Ρηγίλλης , που έχει γίνει Συγγρού πια , είναι όλα έτοιμα για να ανακοινωθούν επιτέλους οι νέοι τομεάρχες και να ξεκινήσει η συγκροτημένη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση!
Στην κυβέρνηση άρχισε ήδη να λειτουργεί το νέο σχήμα αλλά Λευκός Οίκος και όλα πια είναι διαφορετικά και οργανωμένα.
Ο καιρός περνάει και φτάνουμε με τούτα και με εκείνα Σάββατο 31 Δεκεμβρίου του 2011. Το πιθανότερο είναι να αναρτήσω και τότε το ίδιο σημερινό κομμάτι!!! Καλή σας χρονιά και προσοχή στις κακοτοπιές ,στους πολιτικούς ,στην τρόικα ,στην Μέρκελ ,στους ντιντήδες και στους κοπρίτες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: