Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

»Απο οδοκαθαριστες σε γραφεια υπουργων!

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ Ελευθεροτυπία


Δούρειος ίππος για προσλήψεις ημετέρων έγινε ο ευαίσθητος χώρος της καθαριότητας στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, με αποτέλεσμα να καταγράφονται 2.743 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου της Αθήνας και οι δρόμοι της πόλης να είναι γεμάτοι σκουπίδια...
Τη «μηχανή» να προσλαμβάνονται υπάλληλοι στην καθαριότητα και στη συνέχεια να «βρίσκονται» στη Δημοτική Αστυνομία, στο... ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, σε γραφεία δημοτικών συμβούλων, στις Λέσχες Φιλίας και αλλού αναδεικνύει πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Σύμφωνα με το πόρισμα που υπογράφουν οι επιθεωρητές (Νομικός, Παπούλη, Σελίμης) από τους 649 μόνιμους και συμβασιούχους που εργάζονται στην αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων (υπηρεσία που εντάσσεται στον τομέα της καθαριότητας του δήμου και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη μάχη για «καθαρή Αθήνα») οι 204 -δηλαδή περίπου τρεις στους δέκα- διατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, ενώ πληρώνονται από τους πόρους για την καθαριότητα. Επιπροσθέτως, 91 συμβασιούχοι από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Κηποτεχνίας έχουν μεταφερθεί στην καθαριότητα, ενώ το συμβατικό τους έργο ήταν η φύτευση πρασίνου.
Μάλιστα, οι επιθεωρητές ζητούν από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής να ασκήσει τις πειθαρχικές του αρμοδιότητες σε βάρος του αντιδημάρχου καθαριότητας Γ. Δημόπουλου διότι δεν φρόντισε να μην απομακρυνθούν, και μάλιστα με άτυπες διαδικασίες, εργαζόμενοι από την καθαριότητα σε άλλες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν ότι η «μεταφορά» των εργαζομένων από την καθαριότητα σε άλλες υπηρεσίες έχει αποτέλεσμα να «δυσχεραίνεται η εκπλήρωση του έργου της καθαριότητας του δήμου, ενώ παράλληλα επιβαρύνονται μη νομίμως και οι πιστώσεις των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας με την καταβολή στους ανωτέρω μισθών ή αμοιβής αντίστοιχα».
Η απεργία έγινε ρεπό
Οι επιθεωρητές θα προχωρήσουν σε συμπληρωματικό έλεγχο γιατί έχουν πληροφορηθεί ότι στις περυσινές απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου στον δήμο της Αθήνας δεν έγιναν οι προβλεπόμενες «κρατήσεις» στους απεργούς και οι ημέρες της απεργίας χρεώθηκαν σαν «ρεπό».
Ευθύνες στην απερχόμενη δημοτική αρχή επέρριψε για άλλη μια...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=235333

Δεν υπάρχουν σχόλια: