Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

»Πολιτικα παρασκηνια

21 Δεκ Ελευθεροτυπία
Τέλη ταλαιπωρίας
Μέχρι την ώρα αυτή εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας δεν έχουν λάβει το ειδοποιητήριο για πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας.
Προσήλθα αυτοβούλως στην Εφορία για να πληρώσω και ρώτησα γιατί καθυστέρησε. Η απάντηση του υπαλλήλου: «Τι θέλετε να κάνουμε; Δύο άνθρωποι έχουμε μείνει σε κάθε όροφο. Οσα προλάβαμε στείλαμε».
Οι κυβερνήσεις ώθησαν δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους στη ...συνταξιοδότηση και αναγκάζουν τους πολίτες να επωμίζονται ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Στο πλαίσιο του πολυδιαφημισμένου «λιγότερου κράτους».
Οσοι δεν έλαβαν ειδοποιητήριο είναι αναγκασμένοι να περιμένουν -παγιδευμένοι στα σπίτια τους- μέχρι 31 Δεκεμβρίου να έρθει και να το εξοφλήσουν αυθημερόν, για να μην υποστούν το χαράτσι του διπλασιασμού των χρημάτων.
Διότι οι σκερβελέδες που κυβερνούν -λες και έκαναν άψογα τη δουλειά τους- αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε παράταση πέραν της 31ης Δεκεμβρίου.
Α.Ψ. 21 Δεκ Ελευθεροτυπία
Τα καντήλια του χρέους
Η 68χρονη Ελένη Αναστασίου από τη Μυτιλήνη φαίνεται ότι είναι η αιτία του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί κλήθηκε να πληρώσει περαίωση 7.200 ευρώ για ένα «χαρτζιλίκι» 100 ευρώ το μήνα (!) με το οποίο αμειβόταν για να μεταφέρει κάθε μέρα τους ταχυδρομικούς σάκους από το λεωφορείο των ΚΤΕΛ στο Ταχυδρομείο Αγίας Παρασκευής.
Σήμερα είναι καντηλανάφτισσα της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο χωριό. Εως πριν από τρία χρόνια φορτωνόταν τους σάκους του Ταχυδρομείου, για να τους μεταφέρει από το λεωφορείο στο ταχυδρομείο του χωριού της έναντι αμοιβής 100 ευρώ. Για την... περαίωση αυτής της «εργολαβίας» κλήθηκε να πληρώσει 7.200 ευρώ!
Η ίδια αδυνατεί να καταλάβει πώς έγινε και χρωστά τόσα λεφτά. Ψελλίζει μοναχά ότι τόσα δεν πήρε όλα τα χρόνια που έκανε αυτή τη δουλειά και πάει να ανάψει τα καντήλια της εκκλησίας. Μερικές φορές δεν πρέπει να ανάβεις καντήλια, αλλά και να... «κατεβάζεις» για κάποιους.
Σ.ΜΠΑ. 21 Δεκ Ελευθεροτυπία
Κλειστόν
Εχασαν την ευκαιρία χθες οι ιθύνοντες του Συμβουλίου της Ευρώπης να απαντήσουν στα όσα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του WikiLeaks, έσερνε στον Οργανισμό ο Αμερικανός πρόξενος στο Στρασβούργο.
Μάταια περίμεναν οι δημοσιογράφοι στο Στρασβούργο μια δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Υπουργών του Οργανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου, του προέδρου της Συνέλευσης Μεβλούτ Τσαβούτζογλου ή έστω του λαλίστατου επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τόμας Χάμαρμπεργκ.
Το μαγαζί είχε κατεβάσει ρολά, για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, από την περασμένη Παρασκευή...
ΡΟΥ.ΝΙ 21 Δεκ Ελευθεροτυπία
Απρόβλεπτοι δίαυλοι
Τις προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: