Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

»Πολιτικα παρασκηνια

22 Δεκ Ελευθεροτυπία

Διπλωμάτης της χρονιάς
«Διπλωμάτη της χρονιάς» ανακήρυξε τον Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Βασίλη Κασκαρέλη, το υψηλού κύρους Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων του Λος Αντζελες, στα μέλη του οποίου συγκαταλέγεται η αφρόκρεμα του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και πολιτικού κόσμου της Νότιας Καλιφόρνιας.
Ο θεσμός ξεκίνησε το 1990, με στόχο να βραβεύσει ξένους διπλωμάτες για το ...συνολικό τους έργο στη διάρκεια της καριέρας τους και, μεταξύ άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν τιμηθεί οι πρέσβεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, του Ισράηλ, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ρωσίας.

Η απονομή του βραβείου στον Ελληνα πρέσβη έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη και συνεπώς, τουλάχιστον μέχρι τότε, όσοι εποφθαλμιούν τη θέση του στην Ουάσιγκτον καλό θα 'ταν να «κάτσουν στ' αβγά τους» ή ας πάνε καλύτερα να κάνουν κάποια πιο... «παραγωγική» εργασία.

Ούτως ή άλλως, στα ελληνο-αμερικανικά, ο πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου τα φροντίζει όλα μόνος του. Για την ακρίβεια, όχι ακριβώς μόνος του. Μιλάει με τη Χίλαρι Κλίντον, τον Στρόουμπ Τάλμποτ και κάποιους άλλους... Και τι του λένε;

Πως «όλα πάνε καλά» στις σχέσεις μας... Από ποια όμως οπτική γωνία τα πράγματα πάνε καλά, παραμένει προς εξιχνίαση, έστω και αν μπορεί να το υποθέσει κανείς...

Βέβαια, αυτό που δεν λένε στον κ. Παπανδρέου είναι πως, κατά τα ειωθότα, όλες οι συνομιλίες του με τη Χίλαρι καταγράφονται και διανέμονται στους «έχοντες ανάγκη να γνωρίζουν» τα όσα διαμείβονται μεταξύ τους... Εν τω μεταξύ, από ελληνικής πλευράς, όλοι παραμένουν στο σκότος και απλώς περιμένουν τα «στίγματα» του πρωθυπουργού.

Πρόκειται για παλιά τακτική του Γιώργου, από τα χρόνια του ΥΠΕΞ, την είχε υιοθετήσει η Ντόρα και τώρα επανήλθε «δριμύτερος» ο ίδιος και, όπως λένε, «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»...

Τι να την κάνει συνεπώς την πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ο πας ενδιαφερόμενος; Μέρες που 'ναι, κιόλας, των Χριστουγέννων!..

Δ.Π.Δ. 22 Δεκ Ελευθεροτυπία

Μόνος του
Υπερυπουργείο χωρίς υφυπουργούς χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Περιφέρεια Αττικής, την οποία από το νέο έτος αναλαμβάνει ο νέος περιφερειάρχης Γ. Σγουρός.
Τον υποδέχτηκε χθες στο προεδρικό μέγαρο, ενημερώθηκε για τις αρμοδιότητες που πρόκειται να αναλάβει, ένα δύσκολο εγχείρημα όπως είπε, και του ευχήθηκε «καλές αποφάσεις».

Λ.Π. 22 Δεκ Ελευθεροτυπία

!
! Κώνωψ ο ανωφελής.
Προσβληθείς δε από ιόν τινά ανωφελέστερον, ανωφελέστατος.

Στ.Σ. 22 Δεκ Ελευθεροτυπία

Επιτέλους, λύση
Εντεκα χρόνια μετά τους σεισμούς του 1999, που άφησε χωρίς στέγη το πρώτο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού, φαίνεται ότι η ταλαιπωρία παιδιών και δασκάλων, που τόσα χρόνια κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες, θα πάρει τέλος.
Επιτέλους δημοπρατήθηκε το νέο σύγχρονο κτίριο, που...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: