Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

»Ο ξεσηκωμος των προνομιουχων

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 29/12

Διάβασα κάπου την εκτίμηση ότι στην προσπάθειά της να νομοθετήσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Hταν ένας έμμεσος τρόπος υπενθύμισης του γεγονότος ότι η συντριπτική πλειονότητα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί, που πλέον καλούνται να νομοθετήσουν σε βάρος των συμφερόντων της επαγγελματικής ομάδας στην ...οποία ανήκουν.
Ωστόσο, κάθε άλλο παρά απεικονίζει την πραγματικότητα η εκτίμηση αυτή. Oπως δεν θα την περιέγραφε και η άποψη ότι το πολιτικό σύστημα, γενικότερα, είναι που θα έρθει αντιμέτωπο με τον εαυτό του, μια και ό,τι ισχύει για το ΠΑΣΟΚ ισχύει και για τα άλλα πολιτικά κόμματα, όπου επίσης κυριαρχούν οι δικηγόροι, οι γιατροί και οι μηχανικοί. Στην πραγματικότητα, εκείνο που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Και για την ακρίβεια, ένα κομμάτι της διεκδικεί το δικαίωμα να διατηρήσει τα προνόμιά του έναντι όλων των υπολοίπων.
Δυστυχώς τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν το θέμα ως μέτρο που μας επιβάλλεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την τρόικα. Ψευδέστατο. Είναι υποχρέωσή μας που απορρέει από την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θα έπρεπε να την είχαμε εκπληρώσει εδώ και δύο δεκαετίες περίπου. Κι αν ακούσει μάλιστα κανείς την...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=48692956

Δεν υπάρχουν σχόλια: