Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

»Οι βουλευτες και τα κλειστα επαγγελματα

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 31/12

Θυμάμαι πριν από μερικούς μήνες εκπροσώπους δικηγορικών και ιατρικών συλλόγων να διαμαρτύρονται από τηλεοράσεως για «τις επιθέσεις που δέχεται ο επιστημονικός κόσμος της χώρας». Ηταν τότε που, εξ αφορμής του φορολογικού νομοσχεδίου, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονταν καθημερινά στο γεγονός ότι η συμβολή του «επιστημονικού κόσμου» στα φορολογικά έσοδα ήταν απαράδεκτα μικρή και άρα η... φοροδιαφυγή των συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων αδιαμφισβήτητη.

Τώρα οι εκπρόσωποι των ίδιων επαγγελματικών ομάδων διαμαρτύρονται και πάλι για τις «επιθέσεις που δέχεται ο επιστημονικός κόσμος της χώρας» λόγω της απόφασης της κυβέρνησης ν’ ανοίξει τα κλειστά -ή σωστότερα προστατευόμενα- επαγγέλματα. Για την ακρίβεια, να καταργήσει διάφορα προνόμια, τα οποία απολαμβάνουν.
Και στη μία και στην άλλη περίπτωση εκείνο που ουσιαστικά έκαναν -και κάνουν- οι εκπροσωπούντες τον «επιστημονικό κόσμο» είναι να διεκδικούν για λογαριασμό τους το δικαίωμα να πληρώνουν λιγότερους, ασύγκριτα λιγότερους φόρους από τους άλλους εργαζομένους και ν’ απολαμβάνουν επαγγελματικά και οικονομικά προνόμια τα οποία κανένας άλλος δεν έχει στη χώρα αυτή. Διακηρύσσουν μάλιστα ότι είναι αποφασισμένοι ν’ αγωνιστούν με κάθε τρόπο, προκειμένου να διατηρήσουν την προνομιακή θέση τους στην ελληνική κοινωνία.
Και δεν είναι μόνο τι θέλουν, αλλά είναι και σε ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=48916948

Δεν υπάρχουν σχόλια: