Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

»Τωρα θα κριθει η αξιοπιστια τους

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 23/12

Είναι δεδομένο ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί μία από τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει έναντι των δανειστών μας και μάλιστα θα πρέπει να έχει νομοθετηθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ως προς την εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Μόνο που υπάρχει κι άλλο ένα δεδομένο, το οποίο, περιέργως, δεν επισημαίνεται με την έμφαση που θα ...έπρεπε: γιατί αν ήμασταν σοβαροί και συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας, η διαδικασία που τώρα προωθείται, θα έπρεπε να είχε συντελεστεί πριν από δέκα ή και περισσότερα χρόνια.
Φυσικά, δεν είναι η μοναδική παρέμβαση που θα έπρεπε από χρόνια να είχε γίνει. Αλλά είναι εκείνη που περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φωτίζει τη σοβαρότερη από τις παθογένειες της δημόσιας ζωής μας. Το άνοιγμα των κλειστών -ή, καλύτερα, των προστατευόμενων- επαγγελμάτων είναι μια απόφαση που αγγίζει επαγγελματικά το σύνολο σχεδόν των μελών της τωρινής, της προηγούμενης, της παρα-προηγούμενης ή και όποιας άλλης Βουλής, όσο πίσω στον χρόνο κι αν ανατρέξουμε.
Αν, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, καλό θα είναι, στη συγκεκριμένη τουλάχιστον περίπτωση ν’ αφήσουμε κατά μέρος το ΔΝΤ, την τρόικα, το μνημόνιο, όλους όσοι υποτίθεται ότι συνωμοτούν σε βάρος της χώρας μας κι ας περιοριστούμε στο πολύ απλό και συγκεκριμένο ερώτημα: είναι διατεθειμένοι οι Ελληνες βουλευτές να νομοθετήσουν σε βάρος των επαγγελματικών συμφερόντων τους;
Είναι προφανές ότι από την τύχη της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823

Δεν υπάρχουν σχόλια: