Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

»Πολιτικα παρασκηνια

29 Δεκ Ελευθεροτυπία
Θα... πέσουν οι αίθουσες;
Βρήκε τη λύση ο Δήμος Αθηναίων, για το «φόβο» παρεκτροπών στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.
Εξέδωσε ανακοίνωση και πληροφορεί ότι η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πρόσκληση, λόγω «μικρού προβλήματος στατικότητας στις αίθουσες της τελετής» σε συνδυασμό «με το σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό νέων αιρετών που ...πρόκειται να ορκιστούν»!
Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν πολλά και τα παραθέτουμε με ερωτηματικό: Το πρόβλημα στατικότητας προκλήθηκε από το βάρος των σκανδάλων; Εφυγε ο Νικήτας που αποκαθιστούσε την ισορροπία του τρόμου; Φοβάται τόσο πολύ ο Γ. Καμίνης τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής και του Ν. Μιχαλολιάκου;
Μήπως φοβάται περισσότερο τους συμβασιούχους που θέλουν επίσης να διαμαρτυρηθούν; Μήπως υπάρχει πρόβλημα με τις αριθμητικές πράξεις, καθώς στη σημερινή τελετή θα ορκιστούν 149 αιρετοί ενώ παλιότερα έχουν ορκιστεί έως και 150;
Α.Χ. 29 Δεκ Ελευθεροτυπία
Αλλάζουν γραφεία
Πρώτο το ΠΑΣΟΚ άλλαξε γραφεία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, τρίτος κατά σειρά αρχηγός του, εγκατέλειψε το ιστορικό κτίριο της οδού Χαριλάου Τρικούπη (όπου είχαν το γραφείο τους οι δύο προηγούμενοι, Ανδρέας Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης) και μεταφέρθηκε στο σύγχρονο της οδού Ιπποκράτους.
Τώρα, ως πρωθυπουργός, εγκαταλείπει σιγά σιγά και το μέγαρο Μαξίμου, το οποίο καθιέρωσε ως πρωθυπουργικό γραφείο πρώτος ο πατέρας του και μετακομίζει στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Β. Σοφίας. Εκεί θα έχει και ο ίδιος γραφείο, αλλά θα εγκατασταθεί το μεγαλύτερο κομμάτι τού, πολυπληθούς πλέον, πρωθυπουργικού γραφείου, υπό τη διεύθυνση της στενής συνεργάτιδός του Ρεγγίνας Βάρτζελη.
Αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το, επίσης ιστορικό, κτίριο της οδού Ρηγίλλης, στο οποίο είχαν την έδρα τους όλοι οι προηγούμενοι αρχηγοί, από τον Αβέρωφ και τον Μητσοτάκη ώς τον Εβερτ και τον Κώστα Καραμανλή. Η, υπό τον Σαμαρά, Ν.Δ. θα στεγαστεί σε κτίριο της λεωφόρου Συγγρού.
Ανεση χώρου θα έχουν. Στην πολιτική τους θα έχουν ζόρια. Και στις εκλογές, σφιξίματα.
Γ.ΚΑΡ. 29 Δεκ Ελευθεροτυπία
!
Αν ο Λοβέρδος δεν ικανοποιήσει το αίτημα των φαρμακοποιών να συνεχίσουν να κληρονομούν το φαρμακείο τους, να μην εκτελέσουν ούτε μία συνταγή που θα τους πάει, αν αρρωστήσει.
Ούτε... ασπιρίνη!
Γ.ΚΑΡ. 29 Δεκ Ελευθεροτυπία
Πέρδικες για την Τίνα!
Στη Νίσυρο αγαπούν τόσο πολύ το κυνήγι της πέρδικας, που η κλειστή ομάδα κυνηγών του νησιού έχει σχεδόν αναπτύξει οικολογική συνείδηση προστατεύοντας το είδος πριν το φάει!
Δικαιολογημένα λοιπόν ο Νισύριος υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης βγήκε από τα ρούχα του, όταν η συνάδελφός του υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη απαγόρευσε το κυνήγι πέρδικας στο νησί, δίχως καν να συμβουλευτεί τον ίδιο ή να ενημερώσει τον πανίσχυρο κυνηγετικό φορέα της περιοχής.
Γνωστό «πειραχτήρι» όμως ο κ. Νικητιάδης, της το...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: