Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

»ΠΟΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ;

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οταν ξεκίνησε η μάχη της διαδοχής στη ΝΔ, η Ντόρα έλεγε ότι υποστηριζόταν από 65 βουλευτές (σε σύνολο 95). Και τόσοι να μην ήταν, 50 την προτιμούσαν σίγουρα για αρχηγό. Για αρχηγό της ΝΔ, για να μην ξεχνιόμαστε! Οχι άλλου κόμματος. Δεν ζούσαν, δηλαδή, με την ασίγαστη επιθυμία να τους βοηθήσει ο Θεός......
να αποκτήσουν ηγέτη τη Ντόρα οπουδήποτε και αν βρεθούν! Τώρα που ίδρυσε άλλο κόμμα έφτασε η ώρα της επιβεβαίωσης. Μόνον τέσσερις βουλευτές την ακολούθησαν -θα γίνουν κάποια στιγμή πέντε με την Ελσα Παπαδημητρίου, άντε έξι με τον Θανάση Γιαννόπουλο όταν προκηρυχθούν εκλογές! Εως εκεί. Οι δεκάδες συνάδελφοί τους, που έπιναν νερό στο όνομά της, θα μείνουν στο "μαντρί". Ετσι δεν γίνεται πάντα στις κομματικές διασπάσεις; Σαράντα -πενήντα ξεκινάνε, και την εξώπορτα διαβαίνουν το πολύ δέκα! Θυμηθείτε τον Κωστή Στεφανόπουλο στη δεκαετία του '80 και τον Σαμαρά στη δεκαετία του '90. Αν ήταν ψύχραιμη η Ντόρα θα μακάριζε την ώρα που δεν φεύγουν κι άλλοι από τη ΝΔ. Τί θα τους έκανε, άραγε; Απλώς θα ενίσχυαν την εικόνα του "παλιού" για το κόμμα της. Το στοίχημα για την ίδια είναι να παρουσιάσει άφθαρτους ανθρώπους από την κοινωνία, όχι πρόσωπα συνυπεύθυνα για τη σημερινή τραγωδία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχνάμε όμως ότι εκείνη είναι η πλέον παλαιά και η #2 υπεύθυνη για το αμαρτωλό παρελθόν. Αυτά για να μην έχουμε φαντασιώσεις.