Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

»Πολιτικα παρασκηνια

25 Νοε Ελευθεροτυπία
Παρεξήγηση...
Μια φράση του υπουργού Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη χθες, σε σύσκεψη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραλίγο να προκαλέσει νέο θέμα στην κυβέρνηση.
Οπως μεταδόθηκε αρχικώς, ο υπουργός φέρεται να είπε ότι είναι «νεοφιλελεύθερες αφέλειες» να πιστεύει κάποιος ότι θα υπάρξει ανάπτυξη αν επιχειρήσεις ιδρύονται μέσα σε μία μέρα.
Η φράση ερμηνεύτηκε ότι είχε στόχο την προκάτοχό του... Λούκα Κατσέλη. Ομως ο ίδιος το διέψευδε σε όσους επικοινωνούσαν μαζί του, υποστηρίζοντας ότι αυτό που είπε ήταν ότι «το κύριο είναι η αδειοδότηση των επιχειρήσεων και όχι απλώς ο χρόνος στον οποίο ιδρύονται και ότι όποιοι επιμένουν σε αυτήν την άποψη το πράττουν από νεοφιλελεύθερη εμμονή». Πολλές οι «παρεξηγήσεις» στην κυβέρνηση.
Π.ΣΩΚ 25 Νοε Ελευθεροτυπία
Κυνηγώντας το δέκα!
Πέντε βουλευτές, μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη, έχουν μέχρι στιγμής αποχωρήσει από τη Ν.Δ.
Το κόμμα της (Δημοκρατική Συμμαχία) χρειάζεται άλλους πέντε, για να συστήσει κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό της Βουλής.
Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι από αυτά που φλερτάρουν με την Ντόρα, θεωρούν ότι θα αποχωρήσουν άλλοι τέσσερις. Αν τελικά γίνει αυτό, θα απομένει ένας για να συμπληρωθεί ο αριθμός δέκα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντικρούει τα περί προσχώρησής του στο κίνημα της αδελφής του. Γίνεται, όμως, το αίμα νερό;
Α.Ν.Γ 25 Νοε Ελευθεροτυπία
Μία, δύο, τρεις αποστασίες...
Η λέξη «αποστασία» έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα δραματικά γεγονότα του 1965.
Κι επειδή αυτά είναι πολύ μακρινά -και ίσως άγνωστα, ιδίως στους νεότερους- τα θυμίζουμε εν συντομία. Τότε ανατράπηκε η εκλεγμένη κυβέρνηση της Ενώσεως Κέντρου (πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου), αφού έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όταν αποχώρησε (αποστάτησε) μια συμπαγής ομάδα βουλευτών. Ως ιθύνων νους της κίνησης αυτής θεωρήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης και η ρετσινιά τον κυνηγάει ώς σήμερα.
Το 1985 ο, πρώην κεντρώος, Μητσοτάκης έγινε αρχηγός του κόμματος της Δεξιάς (Ν.Δ.) και το 1990 έγινε και πρωθυπουργός. Υστερα από δύο χρόνια, η σύγκρουσή του με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Αντ. Σαμαρά οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του. Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Σαμαρά για αποστασία!
17 χρόνια μετά, ο Σαμαράς γίνεται αρχηγός του κόμματος από το οποίο έφυγε το 1993 και διαγράφει την Ντόρα Μπακογιάννη. Η Ντόρα ιδρύει δικό της κόμμα, στο οποίο αρχίζουν να προσχωρούν βουλευτές του κόμματός του. Τι κάνει ο Σαμαράς; Το αναμενόμενο: τους κατηγορεί για αποστασία! Τι σχόλιο να κάνει κανείς; Το έχει κάνει πριν από σχεδόν ενάμιση αιώνα ο Μαρξ: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Την πρώτη φορά ως τραγωδία. Τη δεύτερη ως φάρσα».
Γ.ΚΑΡ. 25 Νοε Ελευθεροτυπία
Αιδηψός, αντί Τήνου
Είπε να πάει ο Εβραίος στο παζάρι κι ήταν μέρα Σάββατο.
Η θυμοσοφία πάει γάντι με αυτό που ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: