Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Συνέδριο στον... παλμό της κρίσης
«E» 25/11

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος -στις 29 και 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα- διακεκριμένες προσωπικότητες της πολιτικής και της οικονομικής ζωής Ελλάδας και εξωτερικού θα μιλήσουν στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα κλείσει τις εργασίες με ομιλία του κατά το επίσημο δείπνο της Τρίτης, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στη Λιβύη. Αλλες ομιλίες που.... αναμένονται με ενδιαφέρον; Του Αντ. Σαμαρά, το βράδυ της Δευτέρας, αλλά και δύο προσωπικοτήτων που έρχονται στην Αθήνα για να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα μέτρα του μνημονίου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας: του συμβούλου του Γ. Παπανδρέου, Τ. Σκιόπα και του γνωστού μας, πλέον, εκπροσώπου της Ε.Ε. Σ. Ντερούζ. Εννοείται ότι θα τοποθετηθούν οι... μισοί υπουργοί και, φυσικά, για την οικονομία ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Φ.Γ.
ΑναμέτρησηΑθόρυβα μέχρι στιγμής αλλά ταχύτατα κινούνται στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την εκλογή του νέου Πολιτικού Συμβουλίου. Οι πληροφορίες λένε ότι την επόμενη Παρασκευή θα στηθούν κάλπες στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος που θα εκλέξει τη δωδεκάδα. Αρκετοί νυν θέλουν να επανεκλεγούν, ενώ όσοι δεν ορκίστηκαν υφυπουργοί στον τελευταίο ανασχηματισμό, το σκέφτονται. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για την πρώτη εσωκομματική αναμέτρηση μετά από έναν χρόνο... Φ.Γ.
Ολοι μαζί«Οταν μιλάμε για διαρθρωτικές αλλαγές, και μια μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή πρέπει να γίνει στα πανεπιστήμια, δεν διανοούμαι πώς είναι δυνατόν οι πνευματικές ηγεσίες, οι πρυτάνεις, να λένε δεν πάμε στον διάλογο» επισήμανε ο Μ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: «Αυτό το κάρο, αυτή τη δυσκολία, αυτόν τον δρόμο τον ανηφορικό πρέπει όλοι μαζί να τον ανέβουμε, δεν γίνεται διαφορετικά». Να συμφωνούσαν με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ορισμένοι υπουργοί... Γ.Α.
ΒολέςΤην πρώτη φορά στον Θ. Πάγκαλο απάντησε ο Ευ. Βενιζέλος. Χθες επιστρατεύθηκε ο Π. Μπεγλίτης. «Η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και η δημιουργία Ενόπλων Δυνάμεων που θα είναι ικανές να αποτρέπουν απειλές, δεν μπορεί να αποτιμηθούν στατιστικά ή με βάση οικονομικά στοιχεία και με αριθμούς», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, σχετικά με τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πως ο στρατός είναι αντιπαραγωγικός. Ο Θ. Πάγκαλος έκανε προσπάθεια να απαλύνει τις εντυπώσεις εντάσσοντας στις μη παραγωγικές δυνάμεις και τους... κληρικούς! Γ.Α.
Οπλικοί... πόθοιΗ πενία τέχνας κατεργάζεται... Και οι «οπλάδες» στην ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: