Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

»Κυνηγα το 5-0 η τροικα

* ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ * ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ * ΤΡΑΠΕΖΕΣ * ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ * ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ Ελευθεροτυπία,

Πέντε ανοιχτά μέτωπα καθυστερούν την ολοκλήρωση του αναθεωρημένου Μνημονίου. Η άρση των κλαδικών συμβάσεων, το ενδεχόμενο η περιστολή δαπανών στο ευρύτερο δημόσιο και ειδικά στις ΔΕΚΟ να φέρει απολύσεις, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το ενιαίο μισθολόγιο στους δημόσιους υπαλλήλους και το μέλλον των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικότερα από τα θέματα που έμεναν «ανοιχτά» στις...
διαπραγματεύσεις μεταξύ τρόικας και υπουργείου Οικονομικών, που εκτυλίχτηκαν το Σαββατοκύριακο.

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου αναβλήθηκε για την Τρίτη (όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας), με την προσδοκία να βρεθεί κοινός τόπος. Ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τη σύμφωνη γνώμη των συναρμόδιων υπουργών για θέματα που προκάλεσαν έντονες πολιτικές τριβές (κυρίως το εργασιακό και οι ΔΕΚΟ), ώστε να μην υπάρξουν εκ των υστέρων αντιδράσεις και διαφοροποιήσεις.
Παράταση ... δόθηκε και λόγω του έκτακτου Eurogroup που έγινε χθες το βράδυ για την Ιρλανδία. Στις συσκέψεις με την ηγεσία της τρόικας (Σερβάς Ντερούζ, Πόουλ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ) μετείχε το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμος.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, εξετάστηκε παράγραφο προς παράγραφο η 2η αναθεώρηση του Μνημονίου. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις διατυπώσεις για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και για τις επισημάνσεις που ήθελαν να περιλάβουν μέλη της τρόικας για πιθανούς κινδύνους στους στόχους του Μνημονίου.
Και το εφάπαξ;
Πληροφορίες ανέφεραν ότι...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=226220

Δεν υπάρχουν σχόλια: