Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

»Και τωρα τα «αποκαλυπτηρια»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 29/10

Διάβασα και άκουσα ότι ο Σαμαράς δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Παπανδρέου και αντί για μία διακαναλική συνέντευξη θα επιλέξει τρεις συνεντεύξεις σε ισάριθμα κανάλια. Ακουσα μάλιστα ότι θα ξεκινήσει τη Δευτέρα από το Mega, φιλοδοξώντας να ενημερώσει την κοινή γνώμη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα σχέδια και τις ..προθέσεις του. Και υποθέτω και για την περίφημη, τη μοναδική, τη μαγική συνταγή του να εξαφανίζει μέσα σε ελάχιστους μήνες ελλείμματα και χρέη σαν να πρόκειται για λεκέ από σάλτσα μακαρονάδας.

Προσωπικά δεν θα χάσω δευτερόλεπτο και από τις τρεις συνεντεύξεις. Και υποθέτω ότι δεν θα είμαι ο μόνος. Αλλωστε θα είναι το οικονομικό γεγονός της χρονιάς και όλοι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι -ως καθηγητές, πτυχιούχοι ή διδασκόμενοι- με τα οικονομικά θα σπεύσουν να επωφεληθούν από τη μοναδική αυτή ευκαιρία της λεπτομερούς ανάλυσης της συνταγής Σαμαρά. Φαντάζομαι, μάλιστα, ότι θα είναι τεράστιο το ενδιαφέρον που θα επιδειχθεί και από τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Φυσιολογικό είναι εξάλλου. Οταν σχεδόν όλες οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες καταφεύγουν σε σκληρά μέτρα λιτότητας και οι Βρετανοί θυσιάζουν ακόμη και 600.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο για να αντιμετωπίσουν ήσσονος σημασίας προβλήματα σε σχέση με τα δικά μας, ποιος πρωθυπουργός και ποιος υπουργός Οικονομικών δεν θα θελήσει να μάθει τον μαγικό τρόπο με τον οποίο μπορεί μια χώρα να κάνει αναπτυξιακά άλματα, παρ’ όλο που οι αγορές δεν τη δανείζουν και οι τράπεζές της δεν χρηματοδοτούν ούτε περίπτερο, γιατί, πολύ απλά, δεν έχουν; Για να μη σας πω ότι ..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=40354992

Δεν υπάρχουν σχόλια: