Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

»Απεσυρε τη στηριξη στον Ψωμιαδη

«E» 3/9

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέκρινε τον υποψήφιο περιφερειάρχη νομάρχη επειδή απεδέχθη το τελεσίγραφο Σαμαρά για τον αδελφό του και ανακοίνωσε ότι δεν θα τον στηρίξει. Στόχος η αυτόνομη κάθοδος στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με τον Κ. Κιλτίδη.

Την εκτίμηση που υπήρχε από τη στιγμή που ξεκίνησε ουσιαστικά η προετοιμασία των κομμάτων εν όψει των εκλογών, ότι πρόκειται για τον.. ρυθμιστή της αναμέτρησης του Νοεμβρίου σε πολλές περιφέρειες και δήμους, επιβεβαιώνει ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος χθες ήρε τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης «άδειασε» τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη με αφορμή το τελεσίγραφο ΣαμαράΜέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέκρινε τον απερχόμενο νομάρχη επειδή απεδέχθη το τελεσίγραφο Σαμαρά και ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τον στηρίξει. «Ο κ. Σαμαράς» -τόνισε- «στην προσπάθειά του να επιβάλει την εικόνα του ισχυρού στη ΝΔ έκανε διάφορες κινήσεις. Με το να στραπατσάρει την εικόνα του αγέρωχου και υπερήφανου μέχρι τότε Παναγιώτη Ψωμιάδη θα δημιουργούσε τις συνθήκες όλα τα κάνω όλα τα μαχαιρώνω».

«Μιλώντας με τον κ. Ψωμιάδη του είχα πει» -συνέχισε ο κ. Καρατζαφέρης- «ότι θα τον στηρίξουμε χωρίς όρους, χωρίς να μας δώσει κανέναν αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Ψωμιάδης διαβεβαίωνε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μπλεχτεί στα εσωτερικά του συνδυασμού. Το πρωί (σ.σ.: χθες) εκάμφθη με το αστείο εφεύρημα ότι ο αδελφός του είναι οικογενειοκρατία και ο γιος του Τζιτζικώστα δεν είναι. Είναι οικογενειοκρατία για τον Σαμαρά ο αδελφός του Ψωμιάδη και δεν είναι ο γιος του Βαρβιτσιώτη. Είναι ένα πολιτικό λιντσάρισμα του κ. Ψωμιάδη και εμείς δεν θα επιτρέψουμε να συμβάλουμε διά της ανοχής στο πολιτικό λιντσάρισμα του κ. Ψωμιάδη».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας ότι «στραπατσάρισε με δόλο και τον δεύτερο κομματικό του αντίπαλο. Αφού φρόντισε με τον τρόπο του να εξορίσει την κυρία Μπακογιάννη, η οποία έπεσε στην παγίδα του». «Εμείς δεν μπορούμε να παίξουμε σε αυτά τα παιχνίδια, που είναι η αντανάκλαση των φοβικών συνδρόμων του κ. Σαμαρά» κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΛΑΟΣ θα «κατέβει» αυτόνομα στη μάχη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όπως όλα δείχνουν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Κ. Κιλτίδη, ο οποίος από χθες νωρίς το πρωί άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι αντιμετωπίζει θετικά τη μετακίνησή του στην αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, αφού μίλησε για «έρωτα» με τον ΛΑΟΣ πρόσθεσε: «Είναι πιθανόν να ενωθούν οι δρόμοι μας, εφόσον οδηγούν στον ίδιο ποταμό. Είναι ξεκάθαρο αυτό».


Επιστολή
Ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος είχε λάβει νωρίτερα χθες επιστολή του κ. Καρατζαφέρη, με την οποία του ανακοίνωσε την απόφαση για άρση της στήριξης, επανέλαβε χθες ότι ο ίδιος «μιλά» στην «ψυχή» των οπαδών του ΛΑΟΣ. Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν για τον απερχόμενο νομάρχη, καθώς είναι γνωστή και καταγεγραμμένη η δύναμη του κ. Καρατζαφέρη στη Β. Ελλάδα. Ερώτημα δε αποτελεί και η στάση της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη, η οποία διατηρεί πολιτικούς δεσμούς με τον κ. Κιλτίδη και δεν αποκλείεται να του παράσχει και εκείνη την πολιτική της στήριξη.

Γιάννης Σαραντάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια: