Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

»Εγκωμια Σαμαρα για Ψωμιαδη

ΕΘΝΟΣ

Με τους υποψήφιους του κόμματος για το Δήμο θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστα Γκιουλέκα και Παναγιώτη Ψωμιάδη, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενόψει της αυριανής του ομιλίας στην ΔΕΘ.

Ο κ. Ψωμιάδης υποδέχθηκε τον..

αρχηγό της ΝΔ στο εκλογικό του κέντρο επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου μαζί με αρκετούς ψηφοφόρους του και φίλους της ΝΔ, γεγονός που έκανε τον Αντώνη Σαμαρά να σχολιάσει: «Ο ενθουσιασμός που υπάρχει σήμερα εδώ "φωτογραφίζει" την αγάπη και τον ενθουσιασμό του κόσμου για μια πρώτη πετυχημένη θητεία περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που είναι η ελπίδα για ένα αύριο δυναμικό, με ανάπτυξη, που λέγεται Παναγιώτης Ψωμιάδης».

Μίλησε μάλιστα με θερμά λόγια για τα «μέχρι τώρα πεπραγμένα, ενός ανθρώπου που έδωσε τον εαυτό του, τα πάντα, δίπλα στον απλό τον κόσμο (...) Αυτή η εικόνα του ανθρωποκεντρικού πολιτικού εμπνέει τον κόσμο και στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την κεντρική Μακεδονία. Αυτή θα είναι η έμπνευση και το έναυσμα για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, ενωμένοι, δυνατοί για να δούμε την επιτυχία που μας αξίζει και ως παράταξη, αλλά και προσωπικά του Παναγιώτη» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης δώρισε στον κ. Σαμαρά μια εικόνα του Αγίου Αντωνίου.

Επικεντρώθηκε στο μνημόνιο

Ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε επίσης και με τον υποψήφιο του κόμματος για την δημαρχία της πόλης κ. Κώστα Γκιουλέκα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, και ενημερώθηκε για τον συνδυασμό «Ομάδα Δημιουργίας για την Πόλη».

Οι δύο άνδρες και άλλα στελέχη του κόμματος και του συνδυασμού περπάτησαν στο κέντρο της πόλης και αναφέρθηκαν στην κακή κατάασταση που βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος της πόλης.

«Πιάνεται η καρδιά σου, όταν στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης βλέπεις τόσα πολλά κλειστά μαγαζιά. Είναι το μαστίγωμα που δέχεται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, από αυτήν την πολιτική που θέλει, λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα και μόνο λιτότητα, ως λύση για την κρίση. Και σήμερα, από τα στόματα όσων έφτιαξαν το πρόγραμμα του μνημονίου ακούσαμε το αντίθετο: Ότι δηλαδή είχαν προσφέρει λάθος μείγμα» σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είμαι εδώ σε αυτές τις δύσκολες ώρες με έναν άνθρωπο ο οποίος εκπροσωπεί για μας, συμβολίζει ό,τι καλύτερο έχει η πόλη, για να αποκτήσει το δυναμισμό που απαιτούν οι δύσκολες περιστάσεις στις οποίες όλοι έχουμε μπει. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα, τον Κώστα τον Γκιουλέκα (...) η εμβέλεια και το εκτόπισμα του οποίου «ξεπερνάνε τα στενά όρια της ΝΔ και ακουμπάνε όλη τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε «βέβαιος για την επιτυχία του» και του ζήτησε «να μείνει αυτός που είναι απλός, σύγχρονος, επιτελικός, δημιουργικός».

Ο κ. Γκιουλέκας δώρισε στον κ. Σαμαρά ένα ιστορικό λεύκωμα με φωτογραφίες και κείμενα για τη Θεσσαλονίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: