Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

»Ποδοσφαιρο: γελαει ο κοσμος!

του Γιάννη Κυφωνίδη Protagon.gr

Την Παρασκευή το βράδυ ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας και ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακόύ Βαγγέλης Μαρινάκης δείπνησαν παρέα με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί και τον διοικητικό ηγέτη της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. Είπαν όμορφα, μεγαλόσχημα πράγματα για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και κρατώντας ένα ποτήρι ακριβό κρασί ήπιαν στην υγειά του(του ελληνικού ποδοσφαίρου). Μία μέρα μετά το δείπνο στον..
Αστέρα της Βουλιαγμένης το γύρισαν στις… ρετσίνες. Στην ελληνική πραγματικότητα δηλαδή. Ένα… πέτσινο πέναλτι ο Παναθηναϊκός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και οι προπόσεις υπέρ του ελληνικού ποδοσφαίρου πήγαν περίπατο.

Στα 513 χιλιόμετρα μακριά ο Μαρινάκης έκανε δηλώσεις υπέρ του κατατρεγμένου Έλληνα φιλάθλου. Ο Βύντρα έλεγε ότι «πρέπει να το δω στην τηλεόραση για να καταλάβω αν ήταν πέναλτι»(λες και έγινε σε άλλον παίκτη) και ο Νιόπλιας τόνιζε: «Δηλαδή αν δεν ήταν πέναλτι θα μας πάρουν πίσω τους τρεις βαθμούς;» Όμορφα πράγματα. Καθαρά. Ελληνικά. Όσοι περίμεναν το χθεσινό για να καταλάβουν ότι γελάει ο κόσμος με το ποδόσφαιρό μας είναι μακριά νυχτωμένος. Δεν θα κάνω κάτι άλλο από το να παραθέσω ένα μικρό ημερολόγιο γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων που δείχνει ότι απλώς δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο.


7 Αυγούστου: Η ΑΕΚ παίζει φιλικό ματς στην Καλλιθέα. Λίγο πριν τη λήξη, οπαδοί της εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και ανταλλάσουν μπουνιές και κλωτσιές με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Όλα γίνονται στα φανερά καθώς υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Συλλήψεις μέχρι σήμερα; Καμία!

22 Αυγούστου: Φιλικός αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Τζένοα. Στον νέο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Τόσο καλά τοποθετημένος ο νέος χλοοτάπητας που στο τέλος θύμιζε βοσκοτόπι. Αποτέλεσμα το γήπεδο να είναι ακατάλληλο για τον επίσημο αγώνα της ΑΕΚ με την Νταντί γικα το Europa League. Το καλύτερο στάδιο της χώρας. Χαχαχαχαχα…

24 Αυγούστου: Η ΑΕΚ μετά από μία περιήγηση στα γήπεδα της Αθήνας συμφωνεί με την διοίκηση του ερασιτέχνη Πανιωνίου για την χρήση του γηπέδου της Νέας Σμύρνης. Το βράδυ της ίδιας μέρας οπαδοί των «κυανέρυθρων» μπαίνουν να τσάπες στο γήπεδο και καταστρέφουν τον αγωνιστικό χώρο(ναι, ναι, του δικού τους γηπέδου) για να μην παίξει εκεί η ΑΕΚ.


25 Αυγούστου: Σε εκ νέου αναζήτηση γηπέδου ο «δικέφαλος». Βρίσκει λύση στο «Γ. Καραϊσκάκης» που παραχωρείται από την διοίκηση του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ βέβαια δεσμεύεται ότι θα παίξει χωρίς οπαδούς, γιατί φοβάται μήπως οι οπαδοί της καταστρέψουν το γήπεδο!

26 Αυγούστου: Το ΑΕΚ – Νταντί γίνεται κανονικά στο «Γ. Καραϊσκάκης» παρουσία μόνο της Αστυνομίας και Σκωτσέζων οπαδών. Πρέπει να είναι ο μοναδικός αγώνας της ιστορίας των ευρωπαϊκών γηπέδων που οι οπαδοί των φιλοξενούμενων ήταν περισσότεροι από –τον κανέναν- των γηπεδούχων.


27 Αυγούστου: Πρεμιέρα ελληνικού πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Παναθηναϊκός παίζει με την Ξάνθη στο άδειο –λόγω τιμωρίας- γήπεδο «Α. Νικολαΐδης». Η ιδανική πρεμιέρα για ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχει. Χωρίς κόσμο στις κερκίδες. Πανηγυρική έναρξη. Παράλειψη τα πυροτεχνήματα.

29 Αυγούστου: Ομάδα της Super League ταξιδεύει 300 χιλιόμετρα για να παίξει έναν εντός έδρας αγώνα επειδή δεν έχει κατάλληλο γήπεδο. Το ματς; Κέρκυρα – ΑΕΚ. Άλλη μία καινοτομία.

8 Σεπτεμβρίου: Ο Φάνης Γκέκας αποχωρεί από την εθνική ομάδα για διάφορες καταστάσεις –είπε- που υπάρχουν και τις έχει αναφέρει στην διοίκηση της ΕΠΟ. Το σκέφτονται –έλεγαν τα δημοσιεύματα- και οι Τζόρβας, Σεϊταρίδης, ενώ έχουν αποχωρήσει νωρίτερα ο Αμανατίδης και ο Κυργιάκος. Λες και παίζουν στην εθνική για τους εαυτούς τους ή τον προπονητή ή τους συμπαίκτες τους. Δεν έχουν καταλάβει ότι παίζουν για την χώρα τους και τον κόσμο.

11 Σεπτεμβρίου: Τα είπαμε στην αρχή. Το πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός στην Θεσσαλονίκη δημιούργησε μία… πολεμική πραγματικότητα. Γελάει ο κόσμος…


Υ.Γ. Το Ολυμπιακό Στάδιο δεν είναι ακόμα έτοιμο. Η στέγη Καλατράβα είναι στην θέση της, μην ανησυχείτε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: