Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

»Αποτροπη τρομοκρατικων επιθεσεων στην Ευρωπη

enet.gr

Οι υπηρεσίες πληροφοριών στη Δύση απέτρεψαν μεγάλη επιχείρηση μελών της Αλ Κάιντα, τα οποία σχεδίαζαν επιθέσεις σε πόλεις της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.
Εκτιμάται ότι μέλη της τζιχάντ σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν καταδρομικές επιθέσεις με στόχο να πάρουν ομήρους και στη συνέχεια να τους εκτελέσουν όπως είχε γίνει με την κατάληψη των δύο ξενοδοχείων στο Μουμπάι της..
Ινδίας το 2008.

Το σχέδιο, όπως έγινε γνωστό ήταν στην αρχική ακόμη μορφή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, ενώ το επίπεδο συναγερμού είναι υψηλό και οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία οι υπηρεσίες πληροφοριών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού εξακολουθούν να βρίσκονται σε εγρήγορση για την αποτροπή μιας από τις σοβαρότερες τρομοκρατικές απειλές της Αλ Κάιντα των τελευταίων χρόνων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι επιθέσεις φέρεται να σχεδιάζονταν από φανατικούς ισλαμιστές στο Πακιστάν και σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με ομάδες κομάντο, καλά οπλισμένους που θα προκαλούσαν χάος στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Δύσης, όπως αναφέρει το BBC, δεν σκόπευαν να δημοσιοποιήσουν αυτή την πληροφορία προκειμένου να συγκεντρώσουν επιπλέον στοιχεία, όμως διαρροές στον αμερικάνικο τύπο είχαν σαν αποτέλεσμα τη γνωστοποίηση του γεγονότος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: