Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Επιχείρηση... ανύψωσης ηθικού
«E» 23/7

Η μεγάλη κλοπή στο EΣY
Επιχείρηση... ανύψωσης ηθικού στήθηκε χτες από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τον «γαλάζιο» δήμαρχο Ιωαννιτών Νικόλαο Γκόντα στον οποίο δόθηκε το «χρίσμα» της ΝΔ για τις εκλογές του Νοεμβρίου, όμως όλοι ξέρουν ότι η υποψηφιότητα είναι προβληματική. Ο Ν. Γκόντας δέχεται έντονη αμφισβήτηση και από στελέχη του..
«γαλάζιου» χώρου, ενώ κάποιοι από την ομάδα του έχουν πάρει αποστάσεις εδώ και καιρό. Επίσης στα χέρια του εισαγγελέα υπάρχει ένα πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τα τεχνικά έργα που μπορεί να «σκάσει» ανά πάσα στιγμή.


Χάνει
Εκείνο όμως που προβληματίζει ιδιαίτερα τους «γαλάζιους» στα Γιάννενα και τη Ρηγίλλης είναι ότι ο Ν. Γκόντας φαίνεται να υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις του Φίλιου Φίλιου, που αναμένεται να είναι ο κοινός υποψήφιος της Κεντροαριστεράς. Ετσι ο Αν. Σαμαράς κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στο δημαρχείο περιέγραψε τον Ν. Γκόντα ως παράδειγμα για τους συναδέλφους του σε όλη τη χώρα και ως πρωταθλητή των έργων.


Πρωτιές
Τελικά, μετά από πολλά χρόνια, η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ εξέλεξε πρόεδρο στο ΤΕΕ, τον 41χρονο Χρήστο Σπίρτζη, οποίος κουβαλάει πολλές πρωτιές με την εκλογή του. Είναι ο νεότερος πρόεδρος (κάτω των 50) που έχει εκλεγεί ποτέ στην 87χρονη ιστορία του Τ.Ε.Ε. Είναι ο πρώτος πρόεδρος που κατήλθε ως μοναδικός υποψήφιος για την εκλογή προέδρου και συγκέντρωσε ποσοστό 82,39%. Τέλος είναι ο πρώτος που σπάει το γκέτο των πολιτικών μηχανικών και των αρχιτεκτόνων στο προεδρείο του ΤΕΕ, αφού προέρχεται από τον χώρο των ηλεκτρολόγων - μηχανικών. Μετά από όλα αυτά, τι να πει κανείς... Καλή συνέχεια!


Αυστηρές ποινές
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες μάλλον θα πρέπει να είναι προσεκτικοί... Κι αυτό γιατί ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, μιλώντας με δημοσιογράφους, στη Βουλή, έστειλε σαφές μήνυμα πως θα επιβληθούν αυστηρές ποινές σε όσους δεν εφαρμόσουν τον νέο νόμο για τη χρηματοδότηση των υποψηφίων και συνδυασμών, ενώ προέβλεψε ότι «θα υπάρξουν εκπτώσεις από αξιώματα...».



--------------------------------------------------------------------------------



Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα «τεστ αντοχής» των τραπεζών, οι πληροφορίες επιμένουν ότι μία ελληνική τράπεζα είναι οριακά κάτω από το «κατώφλι» της επιτυχίας και «κόβεται».

Φαίνεται ότι υπάρχουν εμπόδια για την τοποθέτηση του Τ. Θωμόπουλου (παλιού στελέχους της ΤτΕ) στη θέση του επικεφαλής του «Ταμείου» για τις τράπεζες. ο Κοριός Στα στέκια της Μυκόνου...
ο Κοριός



--------------------------------------------------------------------------------



Στα στέκια της Μυκόνου...
Οι ένοικοι της «γαλάζιας πολυκατοικίας», ως γνήσιοι αστοί, από τα μέσα Ιουλίου μετακόμισαν στα «θερινά τους ανάκτορα», στη Μύκονο. Εκεί πετάχτηκε για ένα εικοσιτετράωρο και το «ζιζάνιο» της πολυκατοικίας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, για να συμπαρασταθεί στη δοκιμασία ενός φίλου του για τον απροσδόκητο χαμό του παιδιού του. Με το που πληροφορήθηκαν τα «ορφανά» της Νέας Δημοκρατίας ότι αφίχθη στο νησί, έσπευσαν να τον συναντήσουν. Η πρώτη συνάντηση έγινε σε ένα απόμακρο στέκι στη Μεχιά με τον Μάκη Γιακουμάτο, όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επικείμενες εκλογές στους δήμους της Β’ Αθήνας. Ως γνωστόν, ο Μάκης Γιακουμάτος ασκεί επιρροή. Μάλιστα είδαν κάποια στιγμή τον βουλευτή της ΝΔ να ανοίγει την ατζέντα του και να σημειώνει σε ένα χαρτί τα τηλέφωνα δικών του ανθρώπων-κλειδιά, τα οποία και έδωσε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
Δ.Β.


Μετά τα σφηνάκια
Η επόμενη συνάντηση -απρόσμενη αυτή τη φορά- έγινε με μια παρέα Ονεδιτών στον Κάβο Ντόγκο, όπου μετά από 3-4 γύρους με σφηνάκια, οι νεαροί άρχισαν να τον αποκαλούν... αρχηγό. Σημειωτέον ότι η περιοχή έχει πολλά φίδια. Μετά τα σφηνάκια, ο «ανήσυχος ένοικος» ανηφόρισε στο ξενοδοχείο για να δειπνήσει με μια παρέα τηλεστάρ της δημοσιογραφίας, οι οποίοι «έπνιγαν» στον καμπανίτη τον καημό τους για τις δραστικές περικοπές στη μισθοδοσία τους. Μα το καλύτερο το άφησε για το τέλος. Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, συναντήθηκε στην Ελιά με τον Μιχάλη Λιάπη, όπου το μενού περιελάμβανε, εκτός από τη Ζίμενς και την Ντόρα, την αγωνία για το μέλλον του κόμματος που ίδρυσε ο θείος του. Οσον αφορά για τον εξάδελφο και το δίδυμο Γ. Αγγέλου - Θ. Ρουσόπουλου τα βέλη έπεφταν βροχή.
Δ.Β.

Της απογραφής
Στο γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF έκανε δηλώσεις για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος. Απαντώντας σε ερωτήσεις της Γερμανίδας δημοσιογράφου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ζούμε μια περίοδο στην Ελλάδα «γενικής» απογραφής. Μετά το πέρας των δηλώσεων, ο κάμεραμαν ειδοποίησε τη Γερμανίδα δημοσιογράφο ότι δεν είχε καταγράψει τις δηλώσεις του υφυπουργού και ότι έπρεπε να ξαναγίνει το γύρισμα. Ο Ελληνας κάμεραμαν έκανε έξαλλη τη Γερμανίδα δημοσιογράφο, η οποία παραλίγο να τον... απολύσει αυτοστιγμεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Τελικά, η απόλυση αποσοβήθηκε, αφού ο κ. Ντόλιος δέχτηκε να ξανακάνει τις δηλώσεις από την αρχή.
N.B.T.

Τα έξοδα του γάμου
Ανευ προηγουμένου κριτική δέχθηκε στην επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ο Ματ Μπράιζα, ο οποίος από τη θέση του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών είχε ασχοληθεί με το Κυπριακό (την εποχή του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν) και τους αγωγούς. Οι γερουσιαστές Μενέντεζ και Μπόξερ υπέβαλαν πολύ σκληρές ερωτήσεις για το Αρμενικό και τις σχέσεις της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν, όπου ο κ. Μπράιζα ελπίζει ότι θα αντιπροσωπεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη θέση του πρέσβη. Οι αρμενικές οργανώσεις ισχυρίστηκαν ότι κρατικοί αξιωματούχοι του Αζερμπαϊτζάν πλήρωσαν τα έξοδα του γάμου του κ. Μπράιζα, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος είπε ότι στον γάμο του παραβρέθηκαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και φίλοι του από την Ελλάδα και την Κύπρο.
ΜΙΧ. ΙΓΝ.


Θετική προσέγγιση
Ο υποψήφιος για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ρωτήθηκε χθες από τους γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Ρίτσαρντ Λούγκαρ για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει το πακέτο του ΔΝΤ και της Ευρώπης. «Είναι προς το συμφέρον μας» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολα τα μέτρα. Είδαμε αντιδράσεις από τους απλούς Ελληνες, που ρωτούν γιατί πρέπει να πληρώσουν αυτοί». Ο κ. Σμιθ δήλωσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι εναντίον της πτώχευσης. Γενικά, ο νέος Αμερικανός πρέσβης, που σήμερα είναι στενός συνεργάτης της κ. Χίλαρι Κλίντον, έδειξε θετική προσέγγιση για τα θέματα που ενδιαφέρουν τη χώρα μας και είχε να πει πολύ καλά λόγια για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
ΜΙΧ. ΙΓΝ.


Φίλος της Ελλάδας
Παρακολουθώντας τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, συνειδητοποίησα για ακόμη μία φορά πόσο τυχερή είναι η Ελλάδα που έχει φίλο και υποστηρικτή τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Δεν έχει χάσει ποτέ την ευκαιρία να βοηθήσει τη χώρα μας και αποτελεί τον φύλακα - άγγελο της Ελλάδας στο Κογκρέσο. Ο κ. Μενέντεζ, που ενημερώνεται σε καθημερινή βάση από τον φίλο του Τάσο Ζαμπά, ετοιμάζει σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία μεγάλη σύναξη γερουσιαστών που θα υποδεχθούν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Καπιτώλιο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
ΜΙΧ. ΙΓΝ.


Διαγωνισμοί
Την πρόθεσή του να γίνονται πια οι προμήθειες με διαγωνισμούς και όχι με απευθείας αναθέσεις όπου η χώρα δεν δεσμεύεται με διακρατικές συμφω-νίες εξέφρασε χθες στη επιτροπή Αμυνας της Βουλής, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, ο Ευ. Βενιζέλος. Ενημερώνοντας την επιτροπή παραδέχτηκε προβλήματα σε άρματα μάχης Leopard και F16. Από την πλευρά της ΝΔ, τονίζουν ότι τα 30 f-16 που παραγγέλθηκαν επί των ημερών της δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το σύστημα αυτοπροστασίας.
Λ.Τ.



Μανία με τα έσοδα! Μπορεί η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να ψήφισε τη ρύθμιση για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος από 1η Σεπτεμβρίου, όμως ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης προέτρεψε χθες στη Βουλή τους θεριακλήδες δημοσιογράφους να καπνίζουν περισσότερο: «Καπνίστε, καπνίστε, να αυξηθούν τα έσοδα», τους είπε.
Λ. Γ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: