Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

»[ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ]

Φον Φούφουτοι!
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη ΝΕΑ

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣΞΕΣΠΑΣΕ. Και, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, καταφέρθηκε εναντίον των «Φον Φούφουτων» της τρόικας, οι οποίοι «συµπεριφέρονται σαν πρωθυπουργοί και κάνουν µίνι υπουργικά συµβούλια». «Προσπαθούν να συγκυβερνήσουν και δεν είναι αποδεκτό» βροντοφώναξε ο Πάγκαλος.

Ε, ΛΟΙΠΟΝ, έχει απόλυτο δίκιο ο αντιπρόεδρος της..

κυβέρνησης. Είναι αλήθεια ότι η τρόικα συγκυβερνά. Αλλά σε ποιους τα λέει; Διότι οι «Φον Φούφουτοι» δεν είδαν φως και µπήκαν, ούτε είναι περαστικοί από τα υπουργεία.

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στην Ελλάδα επειδή τους έφερε η κυβέρνηση στην οποία µετέχει ο Πάγκαλος, ελέγχουν ένα πρόγραµµα το οποίο συµφώνησαν µε την κυβέρνηση στην οποία µετέχει ο Πάγκαλος, µε αρµοδιότητες που τους παραχώρησε η κυβέρνηση στην οποία µετέχει ο Πάγκαλος και επιβάλλουν µέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στην οποία µετέχει ο Πάγκαλος. ΜΕ ΑΛΛΑΛΟΓΙΑ, το περίφηµο Μνηµόνιο που εφαρµόζουν οι «Φον Φούφουτοι» είναι µια επίσηµη συµφωνία την οποία συνοµολόγησε η κυβέρνηση και αποτελεί νόµο του κράτους τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αν, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει παράπονα από τη διαδικασία, µάλλον αλλού θα έπρεπε να αποταθεί και όχι στους «Φον Φούφουτους».

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ η προσγείωση είναι ελαφρώς ανώµαλη. Η κυβέρνηση καλείται τώρα να υλοποιήσει ένα πρόγραµµα µε τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό κόστος, το οποίο ενδεχοµένως δεν είχε ούτε καν συνειδητοποιήσει όταν σε συνθήκες πανικού προσέφευγε στον «µηχανισµό στήριξης».

ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ, λοιπόν, οι υπουργοί αρχίζουν να αντιλαµβάνονται το λούκι στο οποίο έµπλεξε η χώρα (δευτερεύον) και το λούκι στο οποίο έµπλεξαν οι ίδιοι (κυρίως...). Ευλόγως, δεν τους αρέσει καθόλου. Και οι περισσότεροι προσπαθούν να κρυφτούν στα του υπουργείου τους, µπας και τη βγάλουν καθαρή.

ΔΥΣΚΟΛΟ. Μετά την αποµάκρυνση από το ταµείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Αυτήν τη στιγµή, το κόστος της µη εφαρµογής του Μνηµονίου για την κυβέρνηση θα είναι µεγαλύτερο ακόµη κι από το κόστος της εφαρµογής του. Διότι ως γνωστόν τα «δεν ήξερα, δεν ρώτησα» ουδέποτε συγκίνησαν τους «Φον Φούφουτους».

ΥΓ: ΔΕΧΘΗΚΑ µια ευγενική επιστολή από τον κ. Χρ. Γεωργίου, πρόεδρο του Σωµατείου Εργαζοµένων «ΔΩΔΩΝΗ» Α.Ε. ο οποίος µου επισηµαίνει ότι από το 1984 η «Δωδώνη» δεν έχει ζηµιές. Καµία αντίρρηση κι ούτε ισχυρίστηκα ποτέ το αντίθετο. ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑ ΟΜΩΣ ότι η διαχρονική λειτουργία της ΑΤΕ µε τις παρεµβάσεις κυβερνήσεων, βουλευτών και λοιπών παραγόντων υπέρ του ενός ή του άλλου αποτυπώνει όλη τη φαυλότητα του ελληνικού πολιτικού συστήµατος. Κι αυτό ισχύει στο ακέραιο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του αν η «Δωδώνη» έχει ή δεν έχει ζηµιές, η ΑΤΕ χάνει πάνω από 400 εκατοµµύρια ετησίως.


Το κόστος της µη εφαρµογής του Μνηµονίου για την κυβέρνηση θα είναι µεγαλύτερο ακόµη κι από το κόστος της εφαρµογής του

Δεν υπάρχουν σχόλια: