Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

»Ξενα ΜΜΕ: Όμηροι των απεργων χιλιαδες τουριστες


Για άλλη μια φορά τα ξένα μέσα ενημέρωσης μας περνούν γενεές δεκατέσσερις αφού λόγω της απεργίας όπως λένε χιλιάδες τουρίστες παραμένουν αποκλεισμένοι.

Και φυσικά τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ αναφέρονται περισσότερο στο λιμάνι του Πειραιά και όχι στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αφού όπως γράφουν θεωρούν δίκαιο τον ξεσηκωμό των ελλήνων που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα των κυβερνήσεων αλλά όπως λένε και τις κλεψιές που έκανα αρκετοί πολιτικοί.
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του BBC.
"Η ελληνική απεργία εγκλωβίζει τους τουρίστες"
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC η φετινή χρονιά θα είναι η χειρότερη για τον ελληνικό τουρισμό όμως φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει τους συνδικαλιστές που για άλλη μια φορά εμπόδισαν τους τουρίστες να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά. Όπως γράφει από το πρωί αρκετοί διαδηλωτές μέλη του κομμουνιστικού κόμματος προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο στο λιμάνι χιλιάδων τουριστών.
Και η ανταπόκριση της γαλλικής εφημερίδας "Liberation" έρχεται από το λιμάνι του Πειραιά.
"Ελλάδα: Χιλιάδες διαδηλωτές, χάος στις μεταφορές" είναι ο τίτλος και αναφέρει πως και σήμερα το λιμάνι του Πειραιά έγινε στόχος των απεργών που αδιαφορούν για το κακό χάλι του ελληνικού τουρισμού. Η εφημερίδα σημειώνει ότι χάος επικρατεί γενικά στην χώρα λόγω της απεργίας στις μεταφορές αλλά και στον δημόσιο τομέα ενώ συγκρίνει και τις περικοπές στην Ελλάδα με αυτές που ετοιμάζει ο Νικολά Σαρκοζί.
Η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" έχει τίτλο:
"Ζείτε στην Ελλάδα, ποια είναι η επίδραση των μέτρων λιτότητας για τον τρόπο ζωής σας;"
Με αυτό τον τρόπο ζητάει από ξένους και έλληνες να πουν την άποψη τους για τα μέτρα λιτότητας και πως επηρεάζει την δική τους ζωή. Γράφει επίσης ότι σήμερα παρέλυσε η χώρα από τη νέα απεργία ενώ για άλλη μια φορά δέχεται μεγάλο πλήγμα ο ελληνικός τουρισμόςΚαι τέλος το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle αναφέρει ότι "Η Ελλάδα παραλύει σήμερα αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης"απο newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: