Κυριακή 30 Μαΐου 2010

»ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΣΗΜΙΤΗ..

Του ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗ

Ιδεολογικά ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο και πολιτικά στηρίζω τη ΝΔ, με εξαίρεση το 1996 και το 2004 που ψήφισα Σημίτη γοητευμένος από τον στέρεο ευρωπαϊκό λόγο του και το εκσυγχρονιστικό εγχείρημά του. Η ένταξη στην ΟΝΕ, η εκρηκτική ανάπτυξη της χώρας και η χρυσόσκονη των ολυμπιακών που έρχονταν μέσα σε πλημμυρίδα κατασκευαστικών έργων, με έκαναν να θέτω...
σε δεύτερη μοίρα το κραυγαλέο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, τους ψιθύρους για σκάνδαλο στην αγορά εξοπλισμών και τις καταγγελίες για μίζες σε υπουργούς και κομματικά στελέχη. Παρότι με ξένιζε η σχεδόν απαξιωτική στάση Σημίτη σε κάθε καταγγέλοντα -"να πας τα στοιχεία στον εισαγγελέα", ήταν η μόνιμη επωδός του -στεκόμουν πιό πολύ στο τεκμήριο της προσωπικής του εντιμότητας, νοιώθοντας πως όπου υπάρχει αληθινή υποψία την καθαρίζει ο ίδιος αμέσως. Σ' αυτό τό πλαίσιο ενέταξα το 2000 την απομάκρυνση Τσουκάτου -του ανθρώπου που έως τότε αποτελούσε τον "εκτελεστικό αντιπρόεδρο" κυβέρνησης και κόμματος. Οι σχέσεις του με τον Κόκκαλη τον έφαγαν, σκέφτηκα. Το ίδιο πέρασε από το μυαλό μου και όταν είδα την ίδια περίοδο να μην βάζει στην κυβέρνηση τον στενό φίλο του, Μαντέλη. Κάτι έγινε με τα ψηφιακά, σκέφτηκα. Αυτό που περίμενα, λοιπόν, τώρα ήταν να πει ευθέως ότι "ναι είχα υποψίες όχι στοιχεία, γι' αυτό τους έστειλα σπίτι τους και όχι στον εισαγγελέα". Για τον Μαντέλη, πράγματι πώς να ήξερε ότι "λαδώθηκε", για τον δε Τσουκάτο όλοι πιθανολογούσαμε εκείνη την εποχή ότι είχε τεράστια περιθώρια αυτονομίας και, συνεπώς, θα μπορούσε να έπαιρνε λεφτά για το κόμμα χωρίς να ξέρει ο Σημίτης λεπτομέρειες. Θα μου πείτε, δεν είχε ως πρωθυπουργός ευθύνη για την αυτονομία Τσουκάτου; Μεγάλη, ασφαλώς. Το θέμα, όμως, σήμερα είναι ότι δεν είπε τίποτα από όλα αυτά. Προτίμησε την ελάχιστα πειστική στάση "δεν είδα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα". Αλλά τότε πώς εξηγείται η αποπομπή Μαντέλη -Τσουκάτου; Απλώς δεν εξηγείται. Δεν μετανιώνω που κάποτε στήριξα τον Σημίτη: ήταν καλύτερος από τον Εβερτ το 1996 και από τον Καραμανλή το 2000. Θλίβομαι, όμως, για την έλλειψη γενναιότητας εκ μέρους του σήμερα.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εμένα με θλίβει η στάση Σημίτη για τους ίδιους λόγους.
Την αξία του Σημίτη μόλις τώρα αρχίζει ο κόσμος να την καταλαβαίνει όταν μπήκε ο Καραμανλής στην συνέχεια που για μιά εξαετία έκανε άκρως καταστροφική πολιτική και ο Γιωργάκης τώρα που συνεχίζει τον ίδιο και χειρότερο ρυθμό. Το 2004 και τα επόμενα χρόνια είχε καταντήσει απο το σύνολο των ΜΜΕ ο αποδιοπομπαίος τράγος όλου του πολιτικού συστήματος. Τα αμέτρητα φαινόμενα διαφθοράς επι ημερών του δέν μηδενίζουν την προσφορά του και οτι ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός που δικαιούται τον χαρακτηρισμό μονόφθαλμος μεταξύ τυφλών.

Ανώνυμος είπε...

Ο πιό ωραίος του χωριού είναι ο Σημίτης. Μας περνάει όλους για ηλίθιους, φαίνεται. Οφείλει να πάει στην εξεταστική να καταθέσει για τους κολητούς του. Και ο Παπανδρέου κάνει μεγάλο λάθος που δεν συμφωνεί με την αντιπολίτευση στην κλήτευσή του.

Ανώνυμος είπε...

Να κοψει τα καλαμπούρια ο κυριος Σημιτης και να παει να καταθεσει. Αρκετα ως εδω.

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλυτερος μαγκας ειναι ο Σημιτης. Μας εχει γραμμενους ολους κανονικα. Αφου βρισκει και τα κανει, μπραβο του!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ; ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ; ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ; ΟΧΙ. ΑΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΩΡΕ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΗΔΡΕΥΕ.

Ανώνυμος είπε...

μην κανει τον κιινεζο..... πρεπει να παει τι εχει να κρυψει???


παροτι ΝΔτης λεω πρεπει να παει και ο Καραμανλης και να προχωρησει δικαστικη ερευνα σε βαθος

φως παντου
ο Γαπ ειπε να ματωσουμε αλλα εννοουσε εμεις οχι το πασοκ

σοβαροτητα υπαρχει?