Κυριακή 16 Μαΐου 2010

»Καλλικρατης: Μια "νεα" Ελλαδα;

ellispoint

Ο Καλλικράτης «κλείδωσε» και βρίσκεται στη Βουλή. Η Ελλάδα αποκτά πλέον 325 δήμους αντί των 1.034 σημερινών και προσδοκά να εξοικονομήσει πόρους 1,185 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.
Το νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή μειώνει ακόμη περισσότερο – κατά 8 στον αριθμό - τους δήμους σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη. Την Τρίτη τίθεται προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τη μεθεπόμενη..
εβδομάδα.

Ο Καλλικράτης περιλαμβάνει την επαναφορά του 50%+1 για την εκλογή δημάρχων ενώ, για πρώτη φορά θα μπορούν να είναι υποψήφιοι και νέοι 18 ετών, μετά την κατάργηση του ορίου του 21ου έτους που ισχύει σήμερα.

«Μαχαίρι» μπαίνει και στα μέλη των διοικήσεων των δημοτικών επιχειρήσεων, όπου από 60.000 που είναι σήμερα θα μείνουν μόνον 20.000. Οι δημοτικές επιχειρήσεις και τα ΝΠΔΔ από 6.000 περιορίζονται σε λιγότερο από 2.000. Επιπλέον εξοικονόμηση 75 εκατ. ευρώ επιτυγχάνεται και με την απόφαση οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης να γίνονται κάθε πενταετία, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Φέτος, πάντως, αποφασίστηκε οι εκλογές να γίνουν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός γύρος στις 14 Νοεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: