Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

»Γαλαζιο προσυνεδριο στο «ναρκοπεδιο» Παυλιδη

Ανησυχία στη Ν.Δ. για την παρουσία του στη συνδιάσκεψη της Ρόδου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Ζαχαριάδης

Εντονος προβληματισμός και μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης στη Ρόδο και της πιθανολογούμενης παρουσίας του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη.

Αντώνης Σαμαράς. Εκτός απροόπτου ο..
πρόεδρος της Ν.Δ. θα παραστεί στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Ρόδου. Από το περιβάλλον του Α. Παυλίδη διαρρέει από χθες ότι ο πρώην υπουργός θα δώσει το «παρών», καθώς συνεχίζει απτόητος τη δραστηριότητά του στα Δωδεκάνησα Η συνδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα παραστεί- εκτός απροόπτου- ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς. Από το περιβάλλον του κ. Παυλίδη διαρρέει από χθες ότι ο πρώην υπουργός θα δώσει το «παρών» στη συνδιάσκεψη της Ρόδου, ενώ η ισχυρή ομάδα που τον υποστηρίζει θα θέσει «θέμα Παυλίδη» στον κ. Σαμαρά και θα ζητήσει την «αποκατάστασή» του και παράλληλα να σταματήσουν να περιλαμβάνουν τον πρώην υπουργό στα «βαρίδια» του κόμματος. Σε περίπτωση κατά την οποία προηγηθεί της συνδιάσκεψης η διαγραφή Παυλίδη, τότε εκτιμάται ότι η αντίδραση των πολλών φίλων του θα είναι ακόμη πιο δυναμική.
Υπάρχει και η άποψη στελεχών του κόμματος (κυρίως των μη εκλεγέντων στις τελευταίες εκλογές βουλευτών κ.κ. Γ. Βαληνάκη, Α. Καραμάριου και Β. Χρύση), οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «δεν μπορεί να μιλάει ο πρόεδρος και στη Ρόδο γι΄ αυτούς που έβλαψαν το κόμμα και απέναντί του στα καθίσματα να βρίσκεται ο Παυλίδης!».
Επισημαίνεται ότι ο κ. Παυλίδης συνεχίζει απτόητος τη δραστηριότητά του, μάλιστα την περασμένη Τετάρτη δεξιώθηκε στην Κω τον ελβετό βουλευτή κ. Αντρέα Γκρος, ο οποίος εκ μέρους του Συμβουλίου της Ευρώπης περιοδεύει ανά την Ελλάδα και εξετάζει θέματα που έχουν σχέση με τις μειονότητες. Στη δεξίωση ήταν παρούσες και οι βουλευτές Ελσα Παπαδημητρίου (Ν.Δ.) και Αννα Νταλάρα (ΠΑΣΟΚ), οι οποίες συνοδεύουν τον κ. Γκρος.
Επικεφαλής της «ομάδας Παυλίδη» εμφανίζονται ο δήμαρχος Ρόδου Χ. Χατζηευθυμίου και ο πρώην περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαρ. Κόκκινος, οι οποίοι υπήρξαν φανατικοί υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μπακογιάννη- μάλιστα στο δημαρχείο είχε συσταθεί ειδικό γραφείο που διηύθυνε ο κ. Κόκκινος και από το οποίο διεξαγόταν ο προεκλογικός αγώνας υπέρ της πρώην υπουργού στη Δωδεκάνησο.
Σημειώνεται ότι δυσφορία έχει προκαλέσει σε πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η πρωτοβουλία του κ. Κόκκινου να αυτοχριστεί υποψήφιος περιφερειάρχης του κόμματος στο Νότιο Αιγαίο και μάλιστα να συναντηθεί την περασμένη Τετάρτη με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη και να ζητήσει τη στήριξή του στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου «πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα ο “Καλλικράτης” και πριν γίνει γνωστό το χωροταξικό σχέδιό του», όπως υποστηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: