Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

»Οι διακοπες του Κωστα Καραμανλη

ellispoint

Αυστρία – Αράχωβα – Μονεμβασιά - Ιταλία: Οι «άγνωστες» διαδρομές του Κώστα Καραμανλή από τα Χριστούγεννα έως το Πάσχα...
Απ’ τα Χριστούγεννα έως το Πάσχα ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν σχεδόν τις μισές μέρες σ’ ένα αεροπλάνο αναζητώντας, όπου γης, τη χαμένη τιμή της ελληνικής οικονομίας.

Στο ίδιο διάστημα ο Κώστας Καραμανλής έκανε μάλλον όσα ταξίδια δεν είχε κάνει στη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας. Μόνον που δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα λέγαμε ...διπλωματικές αποστολές, ήταν ταξίδια αναψυχής, διακοπών και ξεκούρασης – άγνωστον, δε, εάν ήταν και ...περισυλλογής.

Το βέβαιον είναι πως η εκδρομική του ...υπερδραστηριότητα έχει προκαλέσει θύελλα πολιτικού παρασκηνίου και έχει ενοχλήσει σφόδρα κυρίως τα στελέχη του ίδιου του του κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας. Καυτό σημείο, δε, της εσωκομματικής κριτικής και δυσαρέσκειας είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπήκε ούτε μια φορά στον κόπο να υπερασπιστεί δημοσίως το κυβερνητικό του έργο και επέλεξε απλώς την απόδραση: Αφήνοντας – όπως λένε στη Ρηγίλλης – την υπεράσπιση της επίμαχης πενταετίας στις πλάτες «γαλάζιων» στελεχών που ουδεμία σχέση είχαν με τα πεπραγμένα του στενού πυρήνα της κυβέρνησης Καραμανλή.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποδράσεις ξεκούρασης του πρώην πρωθυπουργού διαδέχονται η μία την άλλη, με αξιοζήλευτη ταχύτητα, όπως τουλάχιστον τις κατέγραψε το ΕΘΝΟΣ:

*Αυστρία: Τα Χριστούγεννα μετέβη οικογενειακώς στην Αυστρία, σε ένα μαγευτικό θέρετρο δίπλα στον Δούναβη. Πέρασε τις γιορτές στην Τουλντ, την οποία είχε επισκεφθεί και ως πρωθυπουργός.

*Αράχοβα: Στη μετά-Χριστουγένων περίοδο, ο αγαπημένος του weekend προορισμός ήταν η Αράχοβα. Εκεί μετέβαινε τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα, καθώς τα παιδιά του έκαναν μαθήματα σκι.

*Μονεμβασιά: Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας τον βρήκε στη Μονεμβασιά και τον ξενώνα που έχει φτιάξει έξω από το κάστρο ο πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ και τέως σύμβουλός του Αντώνης Σγαρδέλης. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ουσιαστικά ο πρώτος επισκέπτης του ξενώνα «Κινστέρνα», ο οποίος άνοιξε για το κοινό δύο εβδομάδες αργότερα.

*Ιταλία: Για το Πάσχα, το αρχικό σχέδιο προέβλεπε Λονδίνο και, από εκεί, εκδρομή οδικώς στα Χάιλαντς της Σκωτίας. Τελικά, όμως, επελέγη η Ιταλία, όπου και βρίσκεται από τις μέρες προ της 25ης Μαρτίου. Μαζί με την οικογένειά του και το ζεύγος Βαληνάκη, κάνει τον γύρο της γειτονικής μας χώρας με το αυτοκίνητο και δεν προβλέπεται να επιστρέψει στην Ελλάδα νωρίτερα από την Κυριακή του Θωμά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: