Σάββατο 24 Απριλίου 2010

»[ΑΙΧΜΕΣ]

ΠΑΜΕ στο ΔΝΤ
Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΑΝΑΚΗ ΤΑΝΕΑ
ΤΟ ΡΩΥΤΕΡ, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο στον κόσμο, επιλέγει καθημερινά τη «φωτογραφία της ημέρας». Προχθές, το θέμα της ημέρας αφορούσε την Ελλάδα- η φωτογραφία που έκανε τον γύρο της υδρογείου έδειχνε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, με τις σημαίες τους, να πορεύονται στο κέντρο της Αθήνας.
Επαιξε ρόλο η φωτογραφία του Ρώυτερ στη διαμόρφωση των σπρεντ στο επίπεδο των 600 μονάδων; Ισως όχι, αλλά πάντως έδωσε άλλο ένα...επιχείρημα σε όσους διαλαλούν το τελευταίο διάστημα την κατάρρευση της Ελλάδας. Χρωστάτε σε όλη την υφήλιο και κάνετε και διαδηλώσεις; Για να σας ανεβάσουμε λίγο ακόμα το επιτόκιο, να δείτε τι εστί παγκοσμιοποίηση...

«Απειθαρχία» και «αντίσταση», είναι το σύνθημα της κομμουνιστικής Αριστεράς, που προαναγγέλλει μαζικές εκδηλώσεις για το άμεσο μέλλον. Αλλωστε, η προσφυγή στο ΔΝΤ- που μας προδιαθέτει για πολύ δύσκολα χρόνιαπροσφέρεται για πολιτικά κέρδη, από όλους εκείνους που συστηματικά επιλέγουν την «αντίσταση».

Το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα που ούτε τα φανταζόμασταν πριν από μερικούς μήνες. Μέτρα που θα σπρώξουν χιλιάδες πολίτες στην ανεργία και πολύ περισσότερες χιλιάδες στη φτώχεια. Για τους υπολοίπους, για όσους διατηρήσουν την εργασία τους, η ανασφάλεια θα είναι μόνιμος σύντροφος.

Το ΄χουμε ξαναδεί
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, το πάρτι τελείωσε- ακόμα κι αν το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν είχε προσκληθεί. Το εξάμηνο της- μάταιης, όπως αποδείχτηκε- προσπάθειας να αποφευχθεί η κηδεμονία του ΔΝΤ ολοκληρώθηκε. Τώρα, αρχίζουν τα γκρίζα χρόνια.

Και δεν πρέπει να αντισταθούμε σε όλα αυτά; Δεν πρέπει να παλέψουμε για να μη ληφθούν τα ξορκισμένα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που προσφύγαμε, η «αντίσταση» που σίγουρα θα επιλέξει ένα κομμάτι του πολιτικού μας συστήματος μπορεί μόνο να καθυστερήσει την έξοδο από την κηδεμονία και τα μέτρα της.

Η Ελλάδα έχει ξαναπεράσει ανάλογες καταστάσεις: να χρωστά σε όλη την οικουμένη και να καταφεύγει σε δανειστές-κηδεμόνες. Εχει συμβεί άλλες τέσσερις φορές από την ίδρυση του κράτους μας. Σε όλες τις περιπτώσεις, η ελληνική κοινωνία βγήκε πιο δυνατή. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα. Εξαρτάται από εμάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: