Σάββατο 10 Απριλίου 2010

»ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Μετά την τριλογία του «Νονού» ο κ. Φράνσις Φορντ Κόπολα σκέπτεται να γυρίσει την τριλογία της «Νονάς» με πρωταγωνίστρια την κυρία Αντζελα Γκερέκου. Αυτό θα μπορούσε να είναι το όνειρο των θαυμαστών της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού μόλις πληροφορήθηκαν ότι η Αντζελα διαδίδει πως συνομιλεί με τον αμερικανό σκηνοθέτη.

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Προς το παρόν πάντως οι συνομιλίες έχουν στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Πώς; Η κυρία Γκερέκου αποκάλυψε σε.. συνεργάτη μου ότι στέλνει στον σκηνοθέτη ελληνικά βιβλία με πανοραμικές φωτογραφίες της χώρας, έτσι ώστε να τον εμπνεύσει και να γυρίσει την επόμενη ταινία του στην Ελλάδα.

***

Ενώ ο κόσμος καίγεται, ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος (στο σκίτσο) συνεχίζει απτόητος το λαϊκίστικο σόου συγκέντρωσης χρημάτων στον Λογαριασμό Απόσβεσης Δημόσιου Χρέους που έχει δημιουργηθεί (έπειτα από πρότασή του) στην Τράπεζα της Ελλάδος, υποβιβάζοντας έτσι το εθνικό θέμα της αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους σε ένα είδος «τηλεμαραθωνίου».

«Είστε η πιο επίσημη και η πιο ευχάριστη επίσκεψη που έχω δεχθεί αυτούς τους μήνες που είμαι Πρόεδρος της Βουλής» είπε ο κ. Πετσάλνικος υποδεχόμενος χθες στο γραφείο του τον Νικόλα, 8 ετών, τον Γιώργο, 6 ετών, και τη γιαγιά τους που αποφάσισαν (τα παιδιά μόνον) να σπάσουν τον κουμπαρά τους και να καταθέσουν τις οικονομίες τους (10 ευρώ ο καθένας) στον Λογαριασμό Απόσβεσης.

Η νηπιακή πρωτοβουλία των παιδιών είναι πράγματι αξιέπαινη, σχεδόν συγκινητική. Ενας Πρόεδρος της Βουλής όμως δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι δεν προσφέρει υπηρεσία στον τόπο όταν προσεγγίζει τόσο σοβαρά θέματα, όσο το δημόσιο χρέος, με μια τόσο νηπιακή στρατηγική.

***

Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης συνεχίζει την εποικοδομητική συμβολή του στην ενότητα της μεγάλης δεξιάς παράταξης με μία ακόμη κωμική πρωτοβουλία. Πρότεινε να ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα στον ίδιο και στον κ. Αντ. Σαμαρά με αντικείμενο το μέλλον της «πολυκατοικίας». Και για να κάνει τον πρόεδρο της ΝΔ να δεχθεί ευκολότερα την πρότασή του, πρότεινε επιπλέον ο διάλογος να διεξαχθεί υπό την προεδρία του κ. Κ. Μητσοτάκη.

***

Μια που έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα του τόπου, συζήτηση ξεκίνησε στο ΠαΣοΚ για το «ποια είναι η σιδηρά κυρία του Κινήματος». Οπως πάντα υπάρχουν δύο απόψεις. Οι διαχρονικοί πασόκοι λένε ότι η σιδηρά κυρία ήταν πάντοτε και παραμένει η κυρία Βάσω Παπανδρέου .

Οι νεοπαπανδρεϊκοί όμως επιμένουν ότι η σιδηρά κυρία είναι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή , κυρίως για τον κάθετο τρόπο με τον οποίο «ξεκαθαρίζει τα θέματα» στις επαφές με τους συνεργάτες της. Δεν «ξεκαθάρισε» όμως με τον ίδιο τρόπο τα θέματα με τους αγρότες...

***

Πανικός προκλήθηκε στη Νέα Δημοκρατία όχι από τα νέα για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, αλλά από την υποτιθέμενη απόφαση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη να καλέσει σήμερα στο Καρπενήσι πρώην και νυν βουλευτές σε ένα τραπέζι για τα «χρόνια πολλά».

Οι ευφάνταστοι μιλούσαν ακόμη και για «τραπέζι βάφτισης» ενός νέου κόμματος. Οι πιο σώφρονες επέμεναν ότι το νέο κόμμα ίσως μπορεί να περιμένει... λίγες εβδομάδες ακόμη.

Οι πολύ πιο σώφρονες «ντορικοί» όμως επέμεναν ότι πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα, έτσι ώστε να μη συνεχιστεί η ίδια στρατηγική που οδήγησε σε τόσο λανθασμένα συμπεράσματα και στο γνωστό αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του Νοεμβρίου. Μερικοί μάλιστα φαντάζονταν (με τρόμο) το (σίγουρα μακρινό σήμερα) σενάριο νέας εκλογικής αναμέτρησης για την ηγεσία στη ΝΔ, στην οποία η Ντόρα δεν θα μπορεί να λάβει μέρος γιατί θα έχει ιδρύσει τη δική της «Πολιτική Ανοιξη». Τελικά ηρέμησε η Ρηγίλλης γιατί αποδείχθηκε το εξής: Η Ντόρα πρόκειται να είναι σήμερα και αύριο μόνη της στο Καρπενήσι για να δει από την τηλεόραση τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

***

Η κυρία Μπακογιάννη δεν θα παραστεί ασφαλώς στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Εκτός απροόπτου όμως θα παραστεί ο κ. Κ. Καραμανλής και ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Σαμαράς θα δώσει και στους δύο τη μικρότερη δυνατή σημασία.

Οσο για τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο , μαθαίνω ότι έχει ένα μικρό «κόλλημα». Θα πρέπει να βρίσκεται στην Πάτρα για κοινωνική υποχρέωση (βαφτίσια). Μεταδίδει όμως ότι θα επιστρέψει το ταχύτερο στην Αθήνα για να μη χάσει τη σημαντική συνεδρίαση.






Δεν υπάρχουν σχόλια: