Σάββατο 10 Απριλίου 2010

»Το γεματο πιστολι και η ρωσικη ρουλετα

ellispoint

Το περίστροφο επέστρεψε στο τραπέζι και βρέθηκαν και σφαίρες? Έτσι δείχνουν οι προς το παρόν εξελίξεις(αφού όλα παίζονται πλέον ιλιγγιωδώς ανά 24ωρο). Και εν όψει Σαββατοκύριακου που θα λείπουν για week end αυτοί που παίζουν και ποντάρουν στις χρονικές πιθανότητες της χρεοκοπίας της χώρας ,μπορεί ίσως και να προλάβουμε να γεμίσουμε το πιστόλι με τις σφαίρες για να είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη από Δευτέρα. Άλλαξε πάλι το σκηνικό, αφού είχαμε φύγει ολοταχώς για το...
πουθενά, εμφανίστηκαν οι ευρωπαίοι εταίροι με ομοβροντία δηλώσεων να περιγράψουν στοιχειωδώς το πόσα , πώς, από πού και με τι επιτόκια μπορούμε να δανειστούμε , αν το ζητήσουμε.

Αν δηλαδή δηλώσουμε με αυτό το αίτημα επισήμως ότι δεν τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας με τις αγορές .Και για να μην κοροϊδευόμαστε με τις λέξεις , αν παραδεχτούμε στην ουσία ότι χρεοκοπούμε ... Και για να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας , χρήματα θα πάρουμε από την ευρωπαϊκή Ένωση , αλλά και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Και για να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας ,αυτά τα γνωρίζαμε ήδη, αλλά όλοι περιμένουν την ώρα μηδέν, γιατί πράγματι το καλύτερο για τη χώρα μας θα είναι έστω και την ύστατη ώρα να μπορούμε να δανειστούμε από την ελεύθερη αγορά, χωρίς κηδεμόνες, που υποδηλώνουν την αδυναμία μας.
Και για να μην κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον,δεν χρειάζεται να ανατριχιάζουμε τόσο ακούγοντας το όνομα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γιατί δεν είναι ο μπαμπούλας που θα έρθει. Τα μέτρα που έχουμε ήδη πάρει έχουν τη δική του αύρα. Το ένα του πόδι έχει ήδη πατήσει στην ελληνική επικράτεια. Εδώ που φτάσαμε οι λέξεις που δυσκολευόμαστε να προφέρουμε , δεν έχουν κανένα νόημα,.Τα πράγματα ήταν το τελευταίο διάστημα πολύ απλά. Δεν θέλαμε να τα δούμε κατάματα.Και πιαστήκαμε από την αναλγησία των Γερμανών , δίνοντας στο αδιέξοδο μας ένα στόχο. Αναλγησία που δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχίσουν κι αυτή την ύστατη ώρα, αφού μέχρι και ο ανάλγητος των αγορών ο περίφημος Τζορτζ Σόρος το περίγραψε χτες γλαφυρά. «Η Γερμανία όταν επιμένει να δανειστεί η Ελλάδα με τους όρους της αγοράς,(κερδοσκοπικά επιτόκια, δηλ ) στέλνει την Ελλάδα κατ ευθείαν στον κύκλο του θανάτου.» Στην χρεοκοπία δηλαδή. Λέξεις που μετράνε τώρα για μας και έχουν αντίκρισμα για μας , είναι κυρίως δύο. Ο χρόνος και η αποτελεσματικότητα. Να κάνουμε γρήγορα ότι πλέον είναι μονόδρομος,(τα μέτρα...) και να έχουν αποτέλεσμα. Χειροπιαστό. Δηλαδή να εισπράξουμε , να κόψουμε δαπάνες να μειώσουμε ελλείμματα , χρέη και να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και ανάκαμψης, Κι όλα αυτά γρήγορα, πολύ γρήγορα. Όχι με τον αργό χρόνο της ενοχής που είχε μέχρι τώρα η κυβέρνηση.

Όσο κι αν καταλαβαίνουμε όλοι μας τις ενοχές της , τώρα δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για δάκρυα ούτε για τύψεις ούτε για ενοχές. Υπάρχει χρόνος για να σωθεί μόνο –ίσως-η παρτίδα. Πριν βάλει και τα δύο του πόδια στη χώρα το ΔΝΤ και πριν ανακαλύψουμε ότι ίσως οι σφαίρες που έβαλε καθυστερημένα στο περίστροφο η ευρωπαϊκή ένωση , ήταν μόνο μία, ικανή αποκλειστικά για ρωσική ρουλέτα... ...




Δεν υπάρχουν σχόλια: