Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

»Αγωγη Βενιζελου στο Θεμο Αναστασιαδη και το Μακη Πολλατο

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑ 98.9 FM

Aγωγή έκανεο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος στους Θέμο Αναστασιάδη, Μάκη Πολλάτο και Θέμα 9.89 fm για προσβολή του ονόματός του κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι οι δημοσιογράφοι τον κατηγόρησαν για "πολιτική απάτη" και "ηθικό ατόπημα"

Ακολουθεί η δήλωση του υπουργού Εθνικης Άμυνας, σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε...


...Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έδωσα εντολή να ασκηθεί αγωγή αποζημιώσεως λόγω αδικοπραξίας κατά των δημοσιογράφων Θέμου Αναστασιάδη και Μάκη Πολλάτου, καθώς και κατά της επιχείρησης του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 98.9 FM γιατί κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής που μεταδόθηκε από τον παραπάνω σταθμό χθες, την Τετάρτη, 7 Απριλίου στις 11.30 πμ, διατύπωσαν σχόλια και ισχυρισμούς που προσβάλουν την πολιτική και κοινωνική μου προσωπικότητα και βασίζονται στη συνειδητή, σκόπιμη και επαγγελματικά οργανωμένη παραποίηση των πραγματικών δεδομένων με σκοπό να αποκομίσουν όφελος.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενοι στη σύμβαση-πλαίσιο της 18.3.2010 για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και το πρόγραμμα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού και στη επιστολή μου της 6.4.2010 προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ανάγκη ταχείας διερεύνησης των δημοσιογραφικών πληροφοριών περί πιθανών δωροδοκιών κρατικών αξιωματούχων μέσω της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal που μετείχε ως αντισυμβαλλόμενη στην αρχική σύμβαση κατασκευής υποβρυχίων του 2000, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκαν ότι:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε τη σύμβαση-πλαίσιο της 18.3.2010 παρότι γνώριζε την ύπαρξη των δημοσιογραφικών πληροφοριών περί Ferrostaal και εκ των υστέρων ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα του ΑΠ και ως εκ τούτου τίθεται ζήτημα «πολιτικής απάτης» και «ηθικού ατοπήματος».

Πρόβαλαν ραδιοφωνικά τον ψευδή και συκοφαντικό αυτό ισχυρισμό παρότι γνωρίζουν πολύ καλά, ο ένας ως συντάκτης διαπιστευμένος στο ΥΠΕΘΑ και ο άλλος ως διευθυντής εφημερίδας, ότι:

α. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες περί Ferrostaal είδαν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά το βράδυ του Σαββάτου, 27.3.2010 με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Καθημερινή» στο φύλλο της 28.3.2010. Το ζήτημα ανέκυψε άλλωστε στη Γερμανία στις 24.3.2010, άρα μετά και όχι πριν την υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο που ούτως ή άλλως είναι άσχετη με το ζήτημα αυτό.

β. Η εταιρία Ferrostaal δεν είναι πλέον αντισυμβαλλόμενο μέρος στη συνέχιση της σύμβασης των υποβρυχίων, όπως ρητά προβλέπεται στη σχετική σύμβαση-πλαίσιο.

Η συνέχεια της δήλωσης Ε. Βενιζέλου στο http://www.evenizelos.gr/statements/1700-thema Αναρτήθηκε από troktiko



Δεν υπάρχουν σχόλια: