Κυριακή 25 Απριλίου 2010

»ΜΕΤΡΑ -ΣΟΚ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μέτρα-σοκ για έξοδο από την κρίση προτείνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος. "Δεν συμφωνώ με όσους προτείνουν χαμηλές και σταδιακές μεταρρυθμίσεις. Οι βραδείες μεταρρυθμίσεις σπανίως επιτυγχάνουν το σκοπό τους. Στην πορεία εκφυλίζονται". Υπογράμμισε ότι πρέπει να συγκροτηθεί από την κυβέρνηση -και να ψηφιστεί από τη Βουλή- σοβαρό πενταετές πρόγραμμα:
* εκτεταμένες παρεμβάσεις...


στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας * καθολικές αποκρατικοποιήσεις * δραστικό περιορισμό των μισθοδοτουμένων υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο, στα Νομικά Πρόσωπα και στους ΟΤΑ
* ολιστικά μέτρα διαρθρωτικών αλλαγών για την ανάταξη των χώρων της Παιδείας, Υγείας, Κοινωνικής Προστασίας και Δικαιοσύνης
* σύμπτυξη των τραπεζών σε δύο πόλους * μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλη μείωση τιμών * διευκόλυνση των ξένων επενδύσεων * αποκεντρωμένη διοικητική συγκρότηση της χώρας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπαγασουλη Αλεκο, σε ετοιμαζουν για να αναλαβεις.Τα σχεδια πριν των εκλογων ακομα ισχυουν ετσι?
Αδικος κοπος συντροφε.

paul daflos είπε...

Αυτά δεν είναι οικονομικά μετρά για έξοδο από την κρίση, είναι ιδέες των απανταχού δεξιών μονεταριστών πλουτοκρατών που βλέπουν το μονό υπεύθυνο που έφερε την κρίση των εργαζόμενο.
Πρέπει να ξανακτίσουμε το κράτος με θεσμούς που να τους σέβονται όλοι .
Κυρίως οι Συντεχνίες των Βιομηχάνων Τραπεζών Έμπορων Εφοπλιστών Γιατρών Δικηγόρων Καθηγητών Μηχανικών Δικαιοσύνη Δημοσίων Υπαλλήλων και Πολιτικών .
Ο καθένας και όλοι μαζί φέρονται σαν αρπαγές του δημόσιου χρήματος.
Το κράτος με τους θεσμούς που θα θεσπίσει, προκρίνει. να κλίση όλα τα παράθυρα της συνδιαλλαγής, δεν πρέπει να τους επιτρέψει να φέρονται σαν να είναι το κράτος και οι υπηρεσίες του φέουδο τους.
Ο πολίτης θα πρέπει να αντιστέκεστε στην πάσης φύσεως συνδιαλλαγή που θα του ζητηθεί και να καταγγέλλει οτιδήποτε των μειώνει σαν άνθρωπο.
Παντού όπου και όποιες υπηρεσίες έχει ανάγκη και είναι υποχρεωμένο βάση του συντάγματος το κράτος απέναντι στον πολίτη (ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ) πρέπει και ο ίδιος να δήλωση παρών να καταστρέψει την νοοτροπία του εύκολου πλουτισμού την αδιαφάνεια την ευνοιοκρατία. Ο υπερήφανος πολίτις μαζί με την Κυβέρνηση του θα δόση στο κράτος και σε όλους μας την αισιοδοξία να ξεπεράσουμε την κρίση που για την Πατρίδα είναι κρίση θεσμών .Διότι όταν οι πυλώνες του κράτους φέροντα σαν κατακτητές σε αυτό των Λαό δεν δηλώνουν εισόδημα δεν πληρώνουν ασφάλιστρα στους εργαζόμενους τα 20 τελευταία χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία πιασαν πάτο όλοι αυτή είναι υπεύθυνη πέρα για πέρα για όλοι την οικονομική και ηθική κρίση…..