Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

»ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ -ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ

Του ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗ

Εχω επαινέσει πολλές φορές τη σημερινή κυβέρνηση, παρότι δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ. Ιδίως τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης. Ο Παπανδρέου έχει αριστεύσει στο εξωτερικό, στο εσωτερικό όμως χρειάζεται να σφίξει τα λουριά και να συντονίσει μια κυβέρνηση, που μπάζει νερά. Ο Παπακωνσταντίνου έχει, επίσης, εξαιρετική διεθνή παρουσία, αλλά στο εσωτερικό χάνει στροφές.Το φορολογικό είναι στο δημόσιο ράβε ξήλωνε τρεις...
βδομάδες, η ανόητη δήλωση περί πόθεν έσχες στις καταθέσεις έδιωξε από τις τράπεζες πάνω από 10 δις ευρώ και οι αφελείς σκέψεις για δανεισμό από την Κίνα ανέβασε τα επιτόκια στα ύψη. Ο Χρυσοχοΐδης, τέλος, είναι ο καλύτερος για τη θέση που κατέχει, αλλά μιλάει πολύ και δείχνει μεγάλο εκνευρισμό. Θα έλεγα δε ότι προκαλε τους τρομοκράτες και εκείνοι πυκνώνουν τα χτυπήματά τους για να δείξουν ότι δεν φοβούνται. Ελπίζει ότι έτσι θα κάνουν το λάθος, αλλά προς το παρόν έχουμε ένα 15χρονο αγόρι κομματιασμένο από βόμβα. Απειλητικότεροι από ποτέ είναι και οι ποινικοί φονιάδες και ληστές. Θα τα καταφέρει η ομάδα "Δίας"; Μακάρι. Το βέβαιο είναι ότι δυο χιλιάδες αστυνομικοί με μηχανές βρίσκονται στους δρόμους. Εν συμπεράσματι θα έλεγα ότι ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι για την οικονομία και την ασφάλεια υπουργοί θα πρέπει να αφήσουν τα λόγια και να καταπιαστούν με τα έργα. Τα πράγματα είναι στο αμήν...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πώ την βασική λογική του τί πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Η σταδιακή ενημέρωση που κάνω είναι ακριβώς για να μπορέσω να δώσω μία πρακτική και εφαρμόσιμη απάντηση στον Λαό για το τί μπορεί να κάνει άμεσα.

Συνεπώς, συγχωρήστε μου την έλλειψη λεπτομερειών σε αυτή την φάση αλλά ακούστε την βασική λογική :

Οι απλές πορείες τύπου ΚΚΕ / ΣΥΡΙΖΑ /ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ, αλλά και κάθε τέτοια πορεία που όλο το φάσμα κομματικής / συνδικαλιστικής οργάνωσης χρησιμοποιεί, δεν λειτουργούν πλέον διότι οι οργανωτές σιγουρεύονται ότι τίποτα δεν θα βγεί από αυτές. Μόνο ( και αυτό είναι πολύ σημαντικό ) το φρόνημα του Λαού ενδυναμώνουν αλλά τα ΜΜΕ κάνουν άκρως επιθετική πολιτική φίμωσης και λογοκρισίας, καλύπτοντας την κυβέρνηση ώστε να μην ανταποκρίνεται σε αυτές.

Αυτό που ο Λαός πρέπει να κάνει λοιπόν είναι μαζική ταυτόχρονη πανελλήνια κινητοποίηση με μία μεγάλη διαδήλωση, ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΟ με πολλές υπογραφές ( χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα 60% του Λαού ) που να είναι ένα κείμενο βασισμένο στα Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα μας και με το οποίο να απαιτούμε από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί, ειδ' άλλως βάσει του Συντάγματος όλοι οι υπογράφοντες να αρνούνται να την αναγνωρίσουν και αυτή και τους νόμους της.

Είναι το Δημοψήφισμα που μας αρνούνται, είναι καθ' όλα νόμιμο / Συνταγματικό και είναι αναίμακτο και ειρηνικό, αλλά έχει την δυνατότητα να κόψει την φόρα των κυβερνούντων.

Η οργάνωση που χρειάζεται είναι ελάχιστη αλλά η απόδοση που θα έχει θα είναι πολλαπλάσια.

Υπενθυμίζω ότι αυτή είναι μία πρώτη γενική ιδέα για εφαρμογή της Δημοκρατίας.

Λεπτομέρειες και οι επόμενες κινήσεις θα υπάρξουν στο μέλλον όταν και εφ' όσον ο Λαός αποφασίσει να κινηθεί.

Η κατάσταση όπως εξελίσσεται θα μας αναγκάσει, θέλοντας και μη, να λάβουμε θέση στο τί θέλουμε από την ζωή μας και πόσο εννοούμε να γίνουμε ενεργοί για να το αποκτήσουμε και να ζήσουμε : δεν μας αφήνουν επιλογή, ή θα είμαστε είλωτες - κολλήγοι ή θα είμαστε Ελεύθεροι Άνθρωποι και θα ζούμε πάνω από τα όρια της φτώχειας.