Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

»ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟΣ

Του ΣΕΡΓΙΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ

Η δημοσκόπηση (και) της Μetron Analysis ανέδειξε την τεράστια πτώση των δυο μεγάλων κομμάτων και, ταυτόχρονα, την άνοδο του ΛΑΟΣ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υποχωρούν κατά 10 μονάδες, ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένα, και μόνον το κόμμα του Καρατζαφέρη ανεβαίνει, προσεγγίζοντας το 7%! Λογικό είναι να πέφτουν τα ποσοστά της κυβέρνησης, που έχει πάρει τόσο σκληρά μέτρα, ενώ προεκλογικά δημαγωγούσε λέγοντας ότι "λεφτά υπάρχουν"! Τα ποσοστά τη ΝΔ, όμως, να υποχωρούν τόσο πολύ; Εντάξει, προέρχεται από συντριπτική ήττα, εντάξει διχάστηκε επί 60 μέρες για την εκλογή νέου αρχηγού, αλλά μετά από 4 μήνες, αντί να βελτιώνει τα ποσοστά της να χάνει 10 μονάδες; Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς...


δεν έχει δώσει σαφές στίγμα. Πού το πάει, δηλαδή. Τη μια εμφανίζει πρόσωπο μετριοπαθές, συνανετικό και κάνει εναλλακτικές προτάσεις, και την άλλη το προφίλ γίνεται λαϊκίστικο και απορριπτικό, παραπέμποντας σε κόμμα της περασμένης δεκαετίας! Ταυτόχρονα, συντηρεί την εσωστρέφεια (με τις απειλές για διαγραφές) και τον διχασμό (διατηρώντας το χάσμα με τη Ντόρα). Οσο δεν διαμορφώνει σαφή πολιτική ταυτότητα και δεν επιλύει το εσωτερικό πρόβλημα, αποκλείεται η ΝΔ να σηκώσει κεφάλι. Αποτέλεσμα: κερδίζει ο συναινετικός της "παρέας", ο Καρατζαφέρης! Χωρίς αμφιβολία, έχει δώσει ρεσιτάλ σοβαρότητας, από τη στιγμή που κατάλαβε ότι δεν έχει λόγο να φοβάται όσο η ΝΔ τσαλαβουτά πολιτικά πότε εδώ και πότε εκεί. Διατηρεί τις σκληρές θέσεις του για το μεταναστευτικό -με τις οποίες συμφωνεί, όμως, η πλειοψηφία των πολιτών- αλλά στο μέγα θέμα της οικονομίας είναι δίπλα στην κυβέρνηση. Ετσι, καλύπτει τον χώρο και δεξιά και αριστερά του, διεμβολίζοντας και τον χώρο της ΝΔ. Και ας τον αποκαλεί ο Πάγκαλος ακροδεξιό...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Di Val
Ανέφερες για τον Καρατζαφέρη ότι είναι συναινετικός. Όσαν αφορά τα οικονομικά μέτρα που στηρίζει είναι λιγότερα απ'αυτά που στηρίζει η Ν.Δ, τα περισσότερα που φερε το ΠΑΣΟΚ τα καταψήφισε.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκανε προτάσεις που ακουμπούσαν στο ελάχιστο την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, καθότι πρότεινε:
- Άνοιγμα του Στοιχήματος (προς εισροή ρευστού από διαφυγόντα κέρδη μέσω ίντερνετ)
- Αδειόδοτηση των Καζίνο που έχουν λήξει, άρα ρευστό εις τα ταμεία του Κράτους
-Περικοπή 50% των μισθών όλων εντός Κοινοβουλίου.
-Την αρχή του εφταπλασίου στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, κατεβάζοντας τα "ρετιρέ" ή ανεβάζοντας τους χαμηλόμισθους
-Νομιμοποίηση των ημιπαιθρίων
-Μέτρα ως προς τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων του εξωτερικού.
-Εκμετάλευση της περιουσίας του Δημοσίου (ακίνητη) που παραμένει ανενεργή
-Συμφωνία με τις εταιρίες εκμετάλλευσης των διοδίων δίδοντας τους 5 χρόνια παραπίσω, με αντάλλαγμα τα έσοδα των εταιρίών που θα προκύψουν να τα ρίξουν σε δημόσια έργα, άρα ανάπτυξη
-Τα κόμματα να μη πάρουν το 50% των κρατικών επιχορηγήσεων που έχουν λαμβάνειν φέτος. Πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα σε αυτό.
-Πίεση στις ευρωπαικές χώρες ώστε να έλθουν να προστατέψουν τα Ν.Α σύνορα της Ευρώπης, γεγονός που θα ανακουφίσει την ελληνική οικονομία απ΄τα εξοπλιστικά, απ'την ελαχιστοποίηση των παραγγελιών.
-Μέτρα που δεν θα επιτρέπουν στις ξένες μεγαλοεθνικές να συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του Έλληνα, με το να αυξάνουν τις τιμές δυσανάλογα σε σχέση με τις άλλες χώρες.
Αυτά μου έρχονται πρόχειρα τούτη τη στιγμή
Έτσι εκθέτεις τον αντίπαλο & τον κολλάς στον τοίχο, με προτάσεις! Πράγμα που δεν έκανε η Ν.Δ απ'το κοινοβούλιο. Φαντασθείτε την πίεση προς την κυβέρνηση αν έπραττε το ίδιο.
Κι εδώ φένεται η εξυπνάδα του πολιτικού ανδρός. Ενώ καταψήφισε περισσότερα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ απ'ότι η Ν.Δ, έχει καταφέρει να θεωρεί η κοινή γνώμη (όπως κι εσύ) ότι συναινεί με το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που δεν φαίνεται επί της πράξης απ'τα νομοσχέδια.
Και ας μιλήσουμε λίγο γι'αντιπολιτευτική τακτική.
Αυτό που χει καταφέρει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ με την υποτιθέμενη(όπως απέδειξα άνωθεν) "συναίνεση" με το ΠΑΣΟΚ, είναι να εισχωρήσει στο πηγάδι των "κεντρώων" ψηφοφόρων που μετατοπίζονται από εκλογές σε εκλογές μεταξύ των 2 κομμάτων, πράγμα που διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Κι όπως φάνηκε απ'τις τελευταίες εκλογές, στους 10 που φύγαν απ'την Ν.Δ, ο ένας πήγε στον ΛΑ.Ο.Σ, οι υπόλοιποι 9 στο ΠΑΣΟΚ. Σκοπός του είναι να απορροφήσει μέρος των ψηφοφόρων που μετακινούνται. Όλοι θέλουν κάποια στιγμή να σπάσει ο διπολισμός,πράγμα που προσπαθεί να επιτύχει! Και στις επόμενες εκλογές, ο κόσμος αυτός θα σκεφθεί ποιός στάθηκε ποιό υπεύθυνα, με προτάσεις, την ώρα της κρίσης.
Στα Εθνικά θέματα είναι ο μόνος που παραμένει αμετακίνητος στις απόψεις του.
Όσον αφορά το λαθρονομοσχέδιο είναι ο μόνος, εντός Κοινοβουλίου, που όρθωσε ανάστημα με επιχειρηματολογία. Εδώ η Ν.Δ δεν έπεισε σε αυτό το κομμάτι, αναθέτοντας τον ρόλο του κυρίου ομιλητή στον Προκόπη Παυλόπουλο,εδώ γελάμε!