Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

»«Γαλαζιο» επος...

ΓΡΑΦΕΙ O XΡΗΣΤΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΕΘΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΑΛΩΣ η κυβέρνηση ανοίγει τον φάκελο της παραποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων και οδηγεί την υπόθεση σε εξεταστική της Βουλής, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που... «δεν υπάρχει», κατά την εφηβική αργκό, είναι η στάση της ΝΔ, η οποία λίγο θέλει και θα ζητήσει η έρευνα για τα δημόσια οικονομικά της χώρας να ξεκινήσει από τον... Ελευθέριο Βενιζέλο.

ΤΗΝ ΩΡΑ, λοιπόν, που η Ελλάδα λοιδορείται διεθνώς για το «γαλάζιο» έπος των Greek statistics και εισπράττει το κόστος καταστροφικών πολιτικών, η ΝΔ ζητεί να ..χυθεί άπλετο φως στα πεπραγμένα του... Ανδρέα Παπανδρέου, επειδή κατά τη γνώμη της διόγκωσαν το έλλειμμα. Ταυτόχρονα, αναθαρρεί στο άκουσμα της είδησης ότι η κυβέρνηση Σημίτη συνήψε συμφωνία με την Goldman Sachs για την επιμήκυνση του χρόνου εξυπηρέτησης του χρέους, εν όψει της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ, και θεωρεί πως χτύπησε χρυσοφόρα φλέβα.

ΓΙΑ ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ Goldman Sachs» δύο παρατηρήσεις: η όλη υπόθεση μπορεί να παρουσιάζεται ως η αποκάλυψη μεγατόνων, που φέρνει στην επιφάνεια «τα κόλπα του Σημίτη» και ενθουσιάζει τους ανά την επικράτεια φίλους της... δραχμής, ήταν ωστόσο τόσο μυστική, που αναγράφηκε στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2001! Η ΝΔ, μάλιστα, η οποία θεωρεί ότι ανακάλυψε την κρυφή Αμερική, δεν γνώριζε απλώς την ύπαρξή της, αλλά επιμήκυνε και τον χρόνο λήξης της σύμβασης από το 2019 στο 2037!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, στο πολιτικό παιχνίδι, η προσπάθεια να απαλλάξεις τους ώμους σου από ένα μέρος έστω του βάρους που σε καταπλακώνει, ακόμα κι αν αυτό επιχειρείται να γίνει με ακροβατικούς συμψηφισμούς, είναι θεμιτή. Είναι αυτοκαταστροφικό, ωστόσο, να θεωρείς ότι θα συσκοτίσεις την πραγματικότητα, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι την προσπάθεια να μπούμε στην ΟΝΕ με το όργιο σπατάλης που τίναξε στον αέρα τα δημοσιονομικά της χώρας και εκτόξευσε το έλλειμμα στο 12,7%.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ στην πολιτική ισχύει ότι σοφό είναι το σαφές, η (υπό νέα ηγεσία) ΝΔ χρωστά μία διευκρίνιση, αν φυσικά επιθυμεί να γυρίσει σελίδα: μέχρι τα τέλη του 2005 η Ελλάδα δανειζόταν σε ετήσια βάση γύρω στα 7 δισ. ευρώ. Τι συνέβη, άραγε, και ο δανεισμός αυτός, από το 2006 έως το 2009, εκτινάχτηκε στα 17 δισ. και πλέον τον χρόνο; Ιδού η Ρόδος. Απαντήσεις και... ονοματεπώνυμα. Ασχέτως εξεταστικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: