Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

»Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 67 Η ΣΥΝΤΑΞΗ...‏

Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε άνοδο των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση και από εκείνη τη στιγμή έχει γίνει... μπάχαλο! Εννοεί τα γενικά όρια ή τα χαμηλά για πρόωρη συνταξιοδότηση; Με δυο λόγια, θα αυξηθούν τα 65 χρόνια στα 67; Ο υπουργός Οικονομικών, σε δυο συνεντεύξεις του (Μega και Alter) άφησε το ενδεχόμενο αυτό ανοιχτό, ενώ σε αυριανή (ΕΘΝΟΣ) μάλλον το κλείνει! Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο ίδιος ξέρει τί θα γίνει. Οπως δεν ξέρει και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Απασχόλησης. Ο πρωθυπουργός θα πάρει την απόφαση, μετά από διαβουλεύσεις με όλους -ό,τι έκανε ακριβώς... και με το πάγωμα των μισθών και την αύξηση στον φόρο των καυσίμων. Το μόνο σίγουρο έως τώρα είναι ότι θα αυξηθούν τα όρια για τις πρόωρες συντάξεις. Ευτυχώς, λέμε εμείς. Δεν είναι απλώς γελοίο να φεύγουν στη σύνταξη γυναίκες και άνδρες στα 45 ή στα 50 τους. Είναι και επικίνδυνο. Τα ταμεία καταρρέουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O Παπανδρέου στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ, τον Μάρτιο του 2008, όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό,τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις…… 12/3/2008, είχε κατέβει στην πορεία και δήλωνε:
«Είμαστε όλοι εδώ γιατί παλεύουμε για το δίκιο.
Και έχει δίκιο ο εργαζομένος που διαμαρτύρεται.
Έχει δίκιο η γυναίκα που αντιδρά, έχει δίκιο η νέα γενιά που αντιδρά.
Και δεν θα περάσουν, με αιφνιδιασμούς και με επικοινωνιακά τρικ, αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης». Έξι μέρες αργότερα παρενέβη στην ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό και απευθυνόμενος στον Καραμανλή έλεγε:
«Δεν μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τον εργαζόμενο. Τι θα τους πείτε; Είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους, πώς να αντέξουν την προοπτική αύξησης των ορίων ηλικίας και μείωσης των συντάξεωνμητέρες, κι αυτές που δικαιούνται; Και οι εργαζόμενες
Τα λόγια αυτά του Παπανδρέου, σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ!