Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

»Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΤΣΙΡΑ -ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ‏

Γράφαμε νωρίτερα ότι ο νόμος για το κάπνισμα έχει γίνει κουρελόχαρτο. Και, φυσικά, όπου δεν υπάρχουν κανόνες κυριαρχούν οι ακραίες λογικές. Παράδειγμα: μήπως έτυχε να δείτε την αφίσα του Μαχαιρίτσα και του Κότσιρα με τα πούρα στα χέρια, στην αφίσα που διαφημίζει την εμφάνισή τους στη Θεσ/νίκη; Ε, λοιπόν, κάποιοι φανατικοί αντικαπνιστές τους έκαναν μήνυση, διότι προωθούν -λέει- το κάπνισμα. Μιλάμε για πραγματική ακρότητα. Το επόμενο που θα ζητηθεί είναι η δημιουργία νέας Σπιναλόγκας για να εξοριστούν οι καπνιστές. Αυτά, δυστυχώς, δημιουργεί η υστερία η οποία ενδημεί σε κοινωνίες μαθημένες σε νομους που μενουν στα χαρτια...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης θα πρέπει να κάψουμε όλες τις ταινίες στις οποίες εμφανίζεται κάποιος να καπνίζει, τις φωτογραφίες, τους πίνακες ζωγραφικής, τα βιβλία που αναφέρονται σε κάποιον που καπνίζει, επίσης να εξαφανίσουμε τα αποσπάσματα από τις αρχαίες τραγωδίες που αφουρούν στην Πυθία, τα ιστορικά κείμενα στα οποία γίνεται λόγος για τους Ινδιάνους ή το πάθος του Τσώρτσιλ και του Τσε για το πούρο και πάνω απ' όλα να μην ξανατραγουδίσει κανείς τραγούδια με τσιγάρα, καπνό κτλ. Ειδικά αυτός ο Κότσιρας πρέπει να εξοριστεί, να μονάσει ή έστω να μαστιγωθεί γιατί έχει πει ένα τραγούδι με τίτλο - σας το θυμίζω για να φρίξετε - "το τσιγάρο"!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΦΛΙΚΑΣ είπε...

Δεν νομίζω ότι η μήνυση έγινε για την αφίσσα, τον Τσώρτσιλ, τον Τσέ, τον Μπόγκαρτ ή τον Μάο. Έγινε για τις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις,περί ''απαγόρευσης των απαγορεύσεων''. Είτε μας αρέσει, είτε όχι,το κάπνισμα ανήκει πλέον στην ιστορία! Σαν μια ανθρώπινη, συνήθεια,όπως τόσες άλλες που είναι παρελθόν. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι,ότι πρέπει να την αποβάλουμε, όχι γιατί το λέει ο νόμος,αλλά γιατί η ζημιά στην υγεία είναι μεγάλη και συχνά μη αναστρέψιμη. Δίκαια θα πεί κάποιος: Στα τόσα τοξικά και ανθυγειηνά που τρώμε,πίνουμε, εισπνέουμε,το τσιγάρο σας πείραξε; Όχι,αλλά τουλάχιστον είναι το μόνο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Για τα άλλα φροντίζουν οι ''διασκέψεις'' τύπου Κοπενχάγης. Ας ξεκινήσουμε από αυτό που είναι περισσότερο προσιτό! Χωρίς αντιπαλότητες και στείρα αντίδραση! Ας υπερισχύσει η λογική επιτέλους.( Είδος εν ανεπαρκεία σ'αυτήν την χώρα)

Ανώνυμος είπε...

@ ΥΑΝΝΙS

Το τσιγάρο είναι παρελθόν? Το 1/3 τουλάχιστον του παγκόσμιου πληθυσμού καπνίζει και ένα μεγάλο μέρος απ' αυτό θα εξακολουθήσει να καπνίζει. Δε μπορείς να "εξαφανίσεις" μερικά δισεκατομμύρια ανθρώπους επειδή δε σου αρέσει το κάπνισμα. Υπάρχουμε, είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα.
Δε θέλουμε να σας ενοχλεί ο καπνός μας. Θέλουμε χώρους όπου θα μπορούμε να καπνίσουμε χωρίς να σας ενοχλούμε. Μπορούμε παρακαλώ?