Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

»ΛΟΒΕΡΔΟΣ -ΑΝΝΑ "ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ" -ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΕΙ Ο ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ‏

Του ΣΕΡΓΙΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ

Στο θέμα του ΟΛΠ, να θέσω ένα ερώτημα: με τον Ανωμερίτη, ο οποίος ειρωνεύτηκε ανοιχτά τον υπουργό Εργασίας, λέγοντας ότι μάλλον δεν ξέρει τον νόμο, τί θα γίνει; Είναι δυνατόν να μένει στον αέρα τέτοια κουβέντα για τον, αρμόδιο να χειριστεί το ασφαλιστικό, υπουργό; Μάλλον κάτι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Διότι καλό είναι να υπάρχει ηρεμία στο λιμάνι, αλλά ακόμη καλύτερο να υπάρχει μέσα στην κυβέρνηση. Και με βάση τις δηλώσεις Λοβέρδου -Διαμαντοπούλου (που "πυροβόλησαν" την εθελουσία όπως γίνεται), μεγάλη ηρεμία δεν προβλέπω! Το καλαμπούρι του Ανωμερίτη ότι ο νόμος αυτά προβλέπει, δεν το παίρνει...κανείς στα σοβαρά. Ας τον αλλάξουν. Είναι δυνατόν να πληρώσει ο ΟΛΠ 56 εκατομ ευρώ; Και μετά να λέει ότι δεν θα επιβαρυνθούν τα ταμεία; Πότε δημόσιος οργανισμός έδωσε το σύνολο της οφειλής του στα ταμεία; Ποτέ! Δίνουν ένα 10 -15% και τέλος. Έτσι θα γίνει και τώρα; Αυτό φοβάται ο Λοβέρδος -και έχει δίκιο...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το άρθρο σας γέρνει μονομερώς ειδικά μετά την παρακολούθηση χθες του κ. Ανωμερίτη με τον Χατζηνικολάου αλλά και του παρακάτω άρθρου:
http://news.ert.gr/el/oikonomia/eidiseis/30932-a-loberdos-ta-tameia-den-antexoun-alles-epibarynseis

Το θέμα της εθελουσίας έχει περάσει με νόμο. Για να αλλάξει μόνο το Κοινοβούλιο μπορεί να αποφασίσει και όχι ο οποιοσδήποτε Πρόεδρος - ΔΣ του ΟΛΠ

Τα λεφτά υπάρχουν από την κερδοφορία του ΟΛΠ και είναι στο χέρι των ταμείων να τα εισπράξουν (που είναι μέρος των 56 εκ. ευρώ).

Όλα τα παραπάνω αναφορικά με το κόστος - όφελος είναι και υποθετικά γιατί η μελέτη αναφέρεται αν όλοι πάνε σε εθελουσία κάτι που προφανώς δεν θα γίνει λόγω των υψηλότατων μισθών-υπερωριών που λαμβάνουν.

Θα κλείσω με κάποια λόγια του Χατζηνικολάου ότι μάλλον οι Υπουργοί δεν γνωρίζουν καλά τα πράγματα.

Επίσης δεν είναι άκαιρο να συσχετιστεί και η νέα υποβάθμιση πιστοληπτικής μας ικανότητας μετά και τη δήλωση των 2 υπουργών.