Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

»ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009 ΒΗΜΑ
8.650 χιλιόμετρα μακριά από τις γκρίνιες του ΠαΣοΚ για την οικονομική πολιτική βρίσκεται ο κ. Γ. Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου προεδρεύει στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την κλιματική αλλαγή.

Ταξίδεψαν μαζί του στο πρωθυπουργικό Gulfstream η υπεύθυνη επί των θεμάτων της Διεθνούς κυρία Πωλίνα Λάμψα, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλης και ο εξ απορρήτων κ. Ν. Ζιώγας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις βαλίτσες της πρωθυπουργικής αποστολής δεν υπάρχουν αντηλιακά, παρά το γεγονός ότι... η κλιματική αλλαγή καθιστά τον ήλιο της Καραϊβικής ακόμη πιο βλαβερό. Με διαβεβαιώνουν ότι δεν τα χρειάζονται γιατί δεν πρόκειται να βγουν από το Ηilton, όπου γίνεται η διάσκεψη.


***
Χαλαρός και άνετος ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζας άφησε για ένα Σαββατοκύριακο την Ηγουμενίτσα και κατέφθασε στην Αθήνα για επαφές με «ντορικούς» και «σαμαρικούς», αλλά το βράδυ του Σαββάτου συνεργάτης μου τον συνέλαβε να διασκεδάζει στο VΟΧ της Ιεράς οδού στο πρόγραμμα της Δήμητρας Γαλάνη, της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των νεαρών του συγκροτήματος «Ιμάμ Μπαϊλντί».

Παρά τη δεινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας (για την οποία έχει και αυτός το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ως επικεφαλής του φοροεισπρακτικού μηχανισμού τα τελευταία χρόνια), ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών δεν ζήτησε απόδειξη για τα άνθη που αγόρασε από νεαρά ευειδή «λουλουδού» για να τα αφιερώσει ως σπονδή στη «θεά Δήμητρα». Η κυρία Γαλάνη, καθώς εφέτος γιορτάζει 40 χρόνια στο τραγούδι (από τα 16 της), έκανε μια εξαίρεση και επέτρεψε στους φαν της να τη ραίνουν με γαρίφαλα.


***
Εύθυμη ήταν η ατμόσφαιρα χθες στο υπουργείο Αμυνας μεταξύ του κ. Ευ. Βενιζέλου και του γάλλου υπουργού Αμυνας κ. Ερβέ Μορέν. Βαγγέλης και Ερβέ έκαναν δώρα με νόημα ο ένας στον άλλον. Το ελληνικό δώρο ήταν ένα καραβάκι (μήπως τους κλείνουμε το μάτι για τις φρεγάτες;) και το γαλλικό ένα ρολόι-ξυπνητήρι. «Οχι για να σας ξυπνάει, αλλά για να σας δείχνει την ώρα Γαλλίας» είπε ο κ. Μορέν.

Ο κ. Μορέν έκανε καλή εντύπωση και στο θηλυκό δυναμικό του Πενταγώνου. Είναι βέβαιο ότι λειτούργησε το θηλυκό «ανδροραντάρ» που εντοπίζει τους έχοντες κλίση στο άθλημα. Διότι, όπως με πληροφορεί πηγή μου στο Παρίσι, ο παντρεμένος κ. Μορέν τηρεί τις γαλλικές πολιτικές παραδόσεις και γνωστοποίησε πρόσφατα ότι θα αναγνωρίσει το παιδί που πρόκειται να φέρει στον κόσμο μια 31χρονη πρώην σταζιέρ σε γαλλική εφημερίδα.


***
Το παράδειγμα της υπουργού Υγείας κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του πρώην υπουργού Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλου να εμβολιαστούν για τη νέα γρίπη ακολουθούν σιγά σιγά προηγούμενοι ένοικοι της Αριστοτέλους. Ο κ. Κ. Στεφανής με ενημερώνει με επιστολή του ότι έκανε το εμβόλιο διότι το θεωρεί, όπως γράφει, στοιχειώδη ευθύνη απέναντι στην προσωπική του υγεία και καθήκον απέναντι στην οικογένεια και στους φίλους του. Περιμένω να δω την υπευθυνότητα των υπόλοιπων πρώην ενοίκων της Αριστοτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: