Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

»Στον τελικo των 400μ. με εμπoδια ο Ιακωβακης


Στον τελικό των 400μ εμπόδια πέρασε ο Περικλής Ιακωβάκης, καθώς τερμάτισε τρίτος στη δεύτερη προκριματική σειρά - που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής - πετυχαίνοντας την καλύτερη εφετινή επίδοσή του με 48.73. Έτσι, θα είναι παρών στην κούρσα της Τρίτης.
«Όσο χάλια και να είναι ο Περικλής, είναι για να τρέχει σε τελικούς» δήλωσε ο Ιακωβάκης στην ΕΡΤ, λίγα λεπτά μετά την κούρσα του.
Και συνέχισε:
«Τελικά είχε δίκιο η Μαίρη (σ.σ.: η προπονήτριά του) που ήθελε να έρθουμε εδώ, στο Παγκόσμιο του Βερολίνου. Έστω και με... κουμπωμένες κούρσες, γιατί δεν έχω την αυτοπεποίθηση που θα έπρεπε να έχω, ήρθε ο τελικός. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι ένα δώρο αφιερωμένο στη Μαίρη για τη γιορτή της.

» Καλώ τους Έλληνες φιλάθλους, το βράδυ της Τρίτης, μολονότι είναι βραδιά Champions League, να γυρίσουν το κανάλ και για δύο λεπτά να δουν μια μεγάλη κούρσα. Ένταξει η Σερίφ δεν είναι μεγάλη ομάδα, δεν είναι και η Ρεάλ Μαδρίτης...»
Κορυφαίος των ημιτελικών ήταν ο Αμερικανός Κερόν Κλέμεντ με 48.00, ενώ στον τελικό προκρίθηκαν επίσης οι Μπερσόν Τζάκσον (ΗΠΑ, 48.23), Ντέιβιντ Γκριν (Μ. Βρετανία, 48.27), Φέλιξ Σάντσες (Δομηνικανή Δημοκρατία, 48.34), Χαβιέρ Κούλσον (Πουέρτο Ρίκο, 48.43), Ντάνι ΜακΦαρλέιν (Τζαμάικα, 48.49) και Τζεχούε Γκόρντον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο, 48.77). Εκτός τελικού έμεινε ο Νοτιοαφρικανός Ελ Τζέι Βαν Ζιλ, ο οποίος με 47.94 έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.
Εκτός τελικού του τριπλούν ο Τσιάμης

Εκτός τελικού του τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου έμεινε ο Δημήτρης Τσιάμης. Ο Ελληνας αθλητής έμεινε πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του στον προκριματικό του αγωνίσματος και με καλύτερο άλμα στα 16.23μ. στη δεύτερη προσπάθειά του (15.68μ. η πρώτη και άκυρη η τρίτη) περιορίστηκε στην 16η θέση του β' γκρουπ, ενώ κατετάγη συνολικά 33ος.
Ο Πορτογάλος Νέλσον Εβόρα με 17.44μ. ήταν ο κορυφαίος του προκριματικού, όπου μόλις πέντε αθλητές έπιασαν το όριο των 17.15μ. και, για να «κλείσει» η δωδεκάδα του τελικού, χρειάστηκε το όριο να «πέσει» στα 16.96μ.
Εντυπωσιακή Αρτυματά
Πολύ μεγάλη επιτυχία για Ελένη Αρτυματά η οποία προκρίθηκε στα ημιτελικά των 100μ. γυναικών. Η Κύπρια πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στη δεύτερη προκριματική σειρά και παρά την κακή εκκίνησή της έκανε ατομικό ρεκόρ (11.37) και προκρίθηκε στις κορυφαίες «16» του αθλήματος.
Τον καλύτερο χρόνο στα προημιτελικά σημείωσε η Κέρον Στιούαρτ με 10.92, δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε η Τζέτερ με 10.94 και το τρίτο η Βερόνικα Κάμπελ με 10.99.

Δεν υπάρχουν σχόλια: