Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

»Η ενημερωση δεν ειναι πλακα

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 12/4

Περιφερόμουν όλες αυτές τις μέρες της βλακώδους και βλαπτικής για τον κλάδο απεργίας στα διάφορα sites ελπίζοντας σε κάποια ψήγματα έστω ενημέρωσης. Και φυσικά δεν τα έβρισκα. Διότι άλλο να θέλεις κάτι και άλλο να είσαι σε θέση να το επιτύχεις. Και καλό θα είναι να καταλάβουν όσοι φιλοδοξούν να ...συμμετάσχουν σοβαρά μέσω του Διαδικτύου στη διαδικασία της ενημέρωσης ότι είναι αρκετά που θ' αλλάξουν στα χρόνια που έρχονται, αλλά τα βασικά θα παραμείνουν αναλλοίωτα.
Το κόστος πρώτα απ' όλα. Φυσικά και θα μειωθεί σημαντικά, αλλά δεν θα πάψει να είναι υψηλό. Κι αυτό γιατί η προσπάθεια της καθημερινής και ευρύτερης δυνατής ενημέρωσης προϋποθέτει συνεισφορά δεκάδων δημοσιογράφων, που να είναι σε θέση να παρακολουθούν και να ερμηνεύουν υπεύθυνα και σοβαρά τα πολυσύνθετα γεγονότα της εποχής μας. Αυτή η ενημέρωση σε καμία περίπτωση δεν υποκαθίσταται από το προϊόν των διαφόρων sites, τα οποία, άλλωστε, εξασφαλίζουν την περισσότερη ύλη τους αναδημοσιεύοντας κείμενα των εφημερίδων.
Επειτα είναι η εγκυρότητα και η υπευθυνότητα. Χωρίς τις δύο αυτές προϋποθέσεις το παραγόμενο προϊόν δεν θ' αποτελέσει ποτέ ενημέρωση. Θα μείνει στο επίπεδο της φημολογίας και του κουτσομπολιού. Κι αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι αδυναμίες αυτές δεν ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=61592992

Δεν υπάρχουν σχόλια: