Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

»Διχαζει τη ΝΔ ο Ψωμιαδης

Ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε την ανάγκη σεβασμού της δικαστικής απόφασης, ενώ ο βουλευτής Θεσσαλονίκης απέρριψε τα περί πολιτικής δίωξης και έκανε λόγο για παράπτωμα του περιφερειάρχη
«E» 13/4

Το πρώτο σοβαρό εσωκομματικό ρήγμα στη «γραμμή» στήριξης του κ. Π. Ψωμιάδη από τη ΝΔ παρουσιάστηκε ήδη, 24ωρες μετά τις ρητές και κατηγορηματικές δηλώσεις του κ. Γ. Μιχελάκη, ο οποίος όχι μόνο κάλυψε πολιτικά τον περιφερειάρχη στη δικαστική του περιπέτεια, αλλά υποστήριξε και την απόφαση να τον διαδεχθεί -εφόσον τελικά τεθεί σε... αργία- ο αδελφός του, κ. Διον. Ψωμιάδης.
Δύο βουλευτές της ΝΔ, οι Κ. Χατζηδάκης και Γ. Ιωαννίδης πήραν σαφείς αποστάσεις από την επιλογή του κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον κ. Ψωμιάδη και διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις ως προς τη δικαστική εμπλοκή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και την αντίδραση της ΝΔ.
Ο κ. Χατζηδάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη σεβασμού της δικαστικής απόφασης και όταν ρωτήθηκε για τα πολιτικά σχόλια του εκπροσώπου του κόμματός του, απάντησε: «Ανεξάρτητα από τα σχόλια τα δικά μας, ισχύει η απόφαση του δικαστηρίου, υπάρχει η προσφυγή, υπάρχει η αναίρεση. Θα τοποθετηθεί ο Αρειος Πάγος. Βλέπω τον διάλογο ο οποίος εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες στο Ιντερνετ, στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και οι τοποθετήσεις γύρω από το θέμα είναι φορτισμένες -αναπόφευκτα φορτισμένες- και με την πολιτική τοποθέτηση του καθενός...».
ΑποδόμησηΟ κ. Ιωαννίδης από την πλευρά του απέρριψε την αιτιολογία που προέβαλε ο κ. Ψωμιάδης ότι διώκεται, επειδή διέγραψε πρόστιμο σε έναν πολίτη που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Το παράπτωμα είναι ένα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=61706968

Δεν υπάρχουν σχόλια: