Τρίτη 12 Απριλίου 2011

»Στηριξη υπο τον φοβο νεου μετωπου

«E» 12/4



Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, ο κ. Αντ. Σαμαράς επέλεξε τελικά να παράσχει πλήρη πολιτική και νομική υποστήριξη στον κ. Π. Ψωμιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε από το πενταμελές Εφετείο σε ποινή 12 μηνών με αναστολή για τη διαγραφή προστίμου σε πρατηριούχο την περίοδο που ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης και... αντιμετωπίζει τώρα την ποινή της υποχρεωτικής αργίας. Ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο τόσο με τον πρόεδρο της ΝΔ όσο και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη».

Τη θέση αυτή φαίνεται ότι υιοθετεί η ΝΔ, καθώς ο κ. Σαμαράς αποφάσισε, προκειμένου να μην ανοίξει ακόμη ένα ενδοπαραταξιακό μέτωπο, όχι μόνο να καλύψει τον περιφερειάρχη αλλά και να στηρίξει την εκλογή του αδελφού του, κ. Διον. Ψωμιάδη, ως πιθανού αντικαταστάτη του στην περίπτωση που τεθεί σε αργία.
Στο εσωτερικό της ΝΔ διατυπώνονται πάντως διαφορετικές απόψεις και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμίζουν ότι ο κ. Σαμαράς είχε κηρύξει πόλεμο στην οικογενειοκρατία, θέτοντας βέτο για τον ορισμό του κ. Διον. Ψωμιάδη ως αντιπεριφερειάρχη. Τώρα, στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ ανακρούουν πρύμναν προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο κ. Δ. Ψωμιάδης εξελέγη από τον λαό της Κεντρικής Μακεδονίας και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα να αναλάβει την περιφέρεια, εφόσον ψηφιστεί από τα μέλη του συνδυασμού.
ΣυνάντησηΣε ό,τι αφορά τον νυν περιφερειάρχη, ο κ. Σαμαράς, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε εξαιτίας της αναβολής της προγραμματισμένης για την Πέμπτη επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Ψωμιάδη την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Μακεδονία, λίγο πριν αρχίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περιοδεία του στη Θράκη.
Η συνάντηση αυτή θα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τον περιφερειάρχη, καθώς ήθελε διακαώς και τελικά θα πάρει και δημόσια τη στήριξη του προέδρου του κόμματός του.
Νωρίτερα, χθες, ο κ. Γ. Μιχελάκης απέφυγε μεν να σχολιάσει τη δικαστική απόφαση, αλλά έσπευσε να προσθέσει: «Ασφαλώς στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη και ευχόμαστε να ξεπεράσει σύντομα τη δικαστική και τη διοικητική περιπέτεια». Σε ό,τι αφορά την ουσία, επεσήμανε ότι «ο νόμος για τον «Καλλικράτη» ισχύει από 1-1-2011 και δεν έχει αναδρομική ισχύ. Πώς θα εφαρμοστεί σε ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=61592963

Δεν υπάρχουν σχόλια: