Τρίτη 12 Απριλίου 2011

»Ο κ. Σαμαρας και οι εκλογες

Tου Μπαμπη Παπαδημητριου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν επιθυμεί εκλογές. Ούτε κανείς άλλος στο κόμμα αυτό. Γνωρίζουν ότι το εκλογικό σώμα δεν είναι... ώριμο! Ούτε ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί εκλογές. Την ίδια εκλογική «αλλεργία» μοιράζονται και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Κι ας κάνουν ασκήσεις κοινοβουλευτικής δημοκρατίας πάνω στο ...ταλαιπωρημένο «σώμα» του Παπακωνσταντίνου.
Στο Κ. Κ., που εξακολουθούν να μην πιστεύουν στις εκλογές, επίσης δεν θέλουν εκλογές. Μπορεί ο κοσμάκης να καταλάβει ότι το κόμμα για τη σωτηρία του λαού εύχεται την καταστροφή. Στην πλευρά Τσίπρα επίσης βλέπουν κάλπη και αποστρέφουν το βλέμμα. Αλλά και οι δύο νέοι και μη καταμετρημένοι, Δημοκρατική Συμμαχία και Αριστερά αντιστοίχως, δεν νιώθουν ακόμη «σίγουροι». Ο λόγος τους θα χρειαστεί να αναμετρηθεί με τις πράξεις, εφόσον τους δοθεί κάποια ευκαιρία.
Τελικά, ο μόνος που εμφανίζεται (και μάλλον είναι) αδιάφορος για το θέμα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και η παρέα «του». Αν γίνουν, θα βρει την ευκαιρία να στριμώξει τον Σαμαρά και να κερδίσει μερικούς ακόμη πόντους, όσο οι μεγάλοι εμφανίζονται δεμένοι στο παρελθόν. Αν δεν γίνουν, θα συνεχίσει να μαζεύει πόντους για την ώρα που, αποτυχημένοι, οι κύριοι της κυβέρνησης θα στήσουν τις κάλπες.
Το πρόβλημα όμως παραμένει. Αν δεν κάνουμε εκλογές, τα πολιτικά κόμματα θα συνεχίσουν να διάγουν βίο ανέμελο. Εκστομίζουν μεγαλοστομίες και θεωρούν πως διατύπωσαν προτάσεις. Πετάνε ακατάσχετες ανακρίβειες και νομίζουν ότι έχουν πει τη μεγαλύτερη εξυπνάδα. Εμφανίζονται ότι μόνον η παράταξή τους έχει κατανοήσει το περιεχόμενο της κρίσης και μόνοι αυτοί γνωρίζουν τη διέξοδο. Στα μουλωχτά, μάλιστα, έχουν «καλές εκτιμήσεις» ότι η χώρα δεν θα αποφύγει τη χρεοκοπία, αλλά σου ζητούν να μην το πεις ανοιχτά, «καλύτερα να μιλάμε για αναδιάρθρωση», ψιθυρίζουν όλο νόημα στα ώτα όσων -ακόμη- έχουν το κουράγιο να τους παρακολουθούν.
Λένε πως «οι εκλογές είναι το «ψωμοτύρι» των πολιτικών». Μπορεί! Ισως...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_12/04/2011_438580

Δεν υπάρχουν σχόλια: