Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

»Στα CHART ο ΡασοΥλης

Κατερίνα Ζάννη http://www.aixmi.gr/index.php/sta-chart-o-rasouli/


Ο θάνατος είναι η πιο καθαρή μορφή δικτατορίας. Οχι μόνο γιατί σου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσεις αλλά γιατί σου στερεί το προνόμιο να διαλέξεις πως θέλεις να πεθάνεις. Τη δυνατότητα να εγκαταλείψεις όπως έχεις «ονειρευτεί», χωρίς πολλές φωνές, δίχως μεγάλη αντάρα, χωρίς ψεύτικα δάκρυα. Εφυγες. Πάει. Οι ζωντανοί σε αποχαιρετούν, σε... τιμούν, σε κλαίνε αλλά δεν είσαι εκεί να σταματήσεις τις υπερβολές τους.
Ο Μανώλης Ρασούλης άραγε πως ήθελε να πεθάνει; Να κάνει μια κουβέντα με το Χάρο; Να του γράψει ένα στιχάκι; Δεν πρόλαβε. Χωρίς πολλές φανφάρες την επόμενη μέρα; Δεν μπόρεσε. Το σουρεαλισμό πάντως της ελληνικής τηλεόρασης στην είδηση του θανάτου του δεν είμαι σίγουρη ότι δεν θα τον διασκέδαζε. Μάλλον θα τον προτιμούσε από τα επίσημα συλληπητήρια πολιτικών αρχηγών που παίζουν «κάρτες» στα δελτία ειδήσεων. Τη μέρα τη χθεσινή αν τη… «ζούσε» θα ξανάγραφε την «Εκδίκηση της γυφτιάς» αλλιώς.
Με αποκορύφωμα το βράδι της Κυριακής 13 Μαρτίου που ο ALPHA πρόβαλε την μαγνητοσκοπημένη εκπομπή με τον εύγλωττο τίτλο «Chart show-your countdown». Ηταν η μέρα που μάθαμε για τον θάνατο του Μανώλη Ρασούλη. Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στα 30 δημοφιλή τσιφτετέλια της ελληνικής δισκογραφίας. Στη θέση 13 (!) – τέτοια ειρωνεία; – βρέθηκε το χιλιοακουσμένο δικό του «Πότε Βούδας, πότε Κούδας». Ακου τώρα! Ο άνθρωπος που τα έβαλε με το κατεστημένο των εταιρειών, ο δημιουργός που συγκρούστηκε με συμφέροντα και ιερά τοτέμ της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/sta-chart-o-rasouli/

Δεν υπάρχουν σχόλια: