Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

»ΠΑΕ: Ποδοσφαιρικη Αθλιοτητα Ελλαδος

Tου Νικου Γ. Ξυδακη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Θα παίξει 52 - 48. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Αρη... Πρόσεξε, δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις;». Οι απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι που δημοσιεύθηκαν χθες στον Τύπο, προϊόντα υποκλοπής προφανώς, θα προκαλούσαν ιλαρότητα, αν δεν επρόκειτο για ένα ακόμη επεισόδιο του... ιταμού σίριαλ «ΠΑΕ: Ποδοσφαιρική Αθλιότητα Ελλάδος».
Τα προϊόντα υποκλοπής, οι «κασέτες της λαϊκής» όπως τις χαρακτήρισε ο εμπλεκόμενος Αχ. Μπέος, είναι άλλη μια απόδειξη ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας το διαχειρίζεται εν πολλοίς μία δραξ τυχοδιωκτών ή και κακοποιών, οι οποίοι έχουν μεταφέρει στα γήπεδα μεθόδους και νοοτροπίες του οργανωμένου εγκλήματος: δωροδοκίες, εκβιασμούς, στησίματα, απειλές, ξέπλυμα χρήματος, απάτες.
Πόσες φορές τις τελευταίες δεκαετίες δεν ακούσαμε για εξαγορασμένους διαιτητές και παιχνίδια, για «παράγκες», για στημένο στοίχημα; Πόσες φορές δεν διέρρευσαν κασέτες, υποκλαπείσες συνομιλίες, τεκμήρια; Και τι έγινε; Τίποτε. Οι ίδιοι άνθρωποι που αλληλοκαταγγέλλονται, όλα αυτά τα χρόνια, οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ερευνηθεί, διωχθεί, δικαστεί και καταδικαστεί, κυκλοφορούν ελεύθεροι και ασύδοτοι, αγέρωχοι, μεταπηδώντας από τη μια ΠΑΕ στην άλλη, κανονίζοντας δουλειές και ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_7_11/03/2011_435368

Δεν υπάρχουν σχόλια: