Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

»Χειροπεδες στην τροικα των Πυρηνων

Την ηγεσία των «Πυρήνων» πιστεύει ότι κρατά η Αντιτρομοκρατική. Στον Βόλο συνελήφθη η τρόικα της οργάνωσης, τρία καταζητούμενα από το 2009 στελέχη της. Ετοίμαζαν νέα χτυπήματα
«E» 15/3ΑΡΘΡΟ
PHOTO GALLERY
Τη γιάφκα με τα εκρηκτικά της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να ...κλείσει το «κεφάλαιο» της οργάνωσης, ή τουλάχιστον του βασικού «πυρήνα», που την απασχολεί εδώ και τέσσερα χρόνια.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι η ανεύρεση οπλοστασίου στη Νέα Ιωνία Βόλου, χθες τα ξημερώματα, και η σύλληψη έξι ατόμων σε Αθήνα και Βόλο, μεταξύ των οποίων είναι και οι τρεις κύριοι καταζητούμενοι, Γιώργος Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο και Χρήστος Τσάκαλος, δίνουν τη «χαριστική βολή» στην οργάνωση, αφού πλέον έχουν στα χέρια τους όλα τα κεντρικά πρόσωπα στις δραστηριότητες των «Πυρήνων».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι και στη γιάφκα του Βόλου, όπως και σε προηγούμενα κρησφύγετα της οργάνωσης, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ικανός για... πόλεμο, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν καθόλου εκρηκτικά. Για τον λόγο αυτόν πιστεύουν ότι υπάρχει και άλλη γιάφκα, για την οποία έχουν υπόνοιες ότι βρίσκεται στην Αθήνα, αν και η χθεσινοβραδινή έρευνα σε διαμέρισμα της Καλλιθέας δεν απέδωσε ευρήματα.
Παράλληλα όμως αναζητούν και άλλο σπίτι στην περιοχή της Μαγνησίας, γιατί πιστεύουν ότι τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα πιθανόν να μεταφέρθηκαν τελευταία από άλλο χώρο και όχι από μακρινή απόσταση.
Για τον λόγο αυτόν, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έδωσε χθες το απόγευμα πλήρη στοιχεία και φωτογραφίες των έξι συλληφθέντων, ζητώντας από τους πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε να δώσουν πληροφορίες ανώνυμα, με τη διαβεβαίωση ότι διασφαλίζεται το απόρρητο της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=58332950

Δεν υπάρχουν σχόλια: