Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

»Αντιστροφη μετρηση για τη στρατιωτικη επεμβαση στη Λιβυη

Η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Ράις προειδοποιεί τον Καντάφι ότι θα αντιμετωπίσει «αστραπιαίες και βέβαιες συνέπειες». Ο Γάλλος πρεσβευτής στον ΟΗΕ βλέπει στρατιωτική δράση «ώρες» μετά τη σύνοδο του Σαββάτου.
Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι και οι δυνάμεις που... του είναι πιστές πρόκειται να αντιμετωπίσουν «αστραπιαίες και βέβαιες συνέπειες περιλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης» εάν αγνοήσουν την απαίτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός, δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σούζαν Ράις. Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Ράις είπε ότι ο Καντάφι, οι δυνάμεις του οποίου προελαύνουν στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους πόλη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, παραβιάζει με την κίνηση αυτή την απόφαση του ΣΑ/ΟΗΕ που ελήφθη την Πέμπτη και καλούσε να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός ενώ παράλληλα απαγόρευσε όλες τις πτήσεις πάνω από τη Λιβύη.
Στο μεταξύ ο Γάλλος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ζεράρ Αρό, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC πως προβλέπει ότι θα υπάρξει ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη «μέσα σε ώρες» από την αποπεράτωση της Συνόδου των Παρισίων για τη συνεχιζόμενη κρίση. «Αύριο θα έχουμε τη σύνοδο στο Παρίσι με όλους τους κύριους συμμετέχοντες στις επιχειρήσεις και στην διπλωματική προσπάθεια. Έτσι, νομίζω ότι θα είναι μια καλή στιγμή να σταλεί το ύστατο μήνυμα», είπε ο Αρό στην εκπομπή Newsnight του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.
«Το οποίο σημαίνει ότι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα έχουν επιδώσει ταυτόχρονα το τελεσίγραφο σχετικά με την κατάπαυση του πυρός. . . και έχουμε θέσει τους όρους. Έτσι υποθέτω ότι μετά από τη σύνοδο αυτή, τις επόμενες ώρες, νομίζω. . . θα αρχίσουμε τη στρατιωτική επέμβαση».
Η σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αφρικανικής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Λιβύη θα...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/03/2011_383569

Δεν υπάρχουν σχόλια: