Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

»Ο Παπανδρεου εκτακτως στη Συνοδο του Παρισιου

ΝΕΑ


Στο Παρίσι μεταβαίνει, εκτάκτως, σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο στην οποία θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Λιβύη.
Η πρωτοβουλία για τη σύνοδο ανήκει στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των ...συμμαχικών δυνάμεων που στηρίζουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.
Το «παρών» αναμένεται να δώσουν ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Ντέιβιντ Κάμερον και η Άνγκελα Μέρκελ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, η Αφρικανή Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.
Η απόφαση για το ταξίδι του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ελήφθη έπειτα από πολύωρη σύσκεψη με τους συνεργάτες του και τις απαραίτητες τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη γαλλική πρωτεύουσα στις 10.30 το πρωί, ενώ νωρίτερα στις 9.00 το πρωί θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα έχει επίσης ως αντικείμενο τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Χθες, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Τουρκίας και τη Λιβύης.
Στην επικοινωνία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Παπανδρέου έθεσε το ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4623070

Δεν υπάρχουν σχόλια: