Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

»«Και ομως ο Κανταφι θα νικησει...»

Μην περιμένετε ο Καντάφι να πέσει όπως ο Μουμπάρακ προειδοποιεί ο κορυφαίος αξιωματούχος του Πενταγώνου σε θέματα ασφαλείας. Υποβαθμίζει τις δηλώσεις ο Λευκός Οίκος. Ζητούν την παραίτησή του οι Ρεπουμπλικάνοι
08:57''Ε'' 11/3

Δεν πέρασε μία εβδομάδα από τότε που ο Μπαράκ Ομπάμα απαίτησε το τέλος του καθεστώτος Καντάφι και ο κορυφαίος αξιωματούχος σε ...θέματα ασφαλείας του Πενταγώνου, προέβη σε μία εξαιρετικά δυσάρεστη εκτίμηση που έγινε κεντρικό θέμα στους New York Times.

Ο Τζέϊμς Κλάπερ, επικεφαλής του Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (National Intelligence), προέβλεψε την Πέμπτη ότι τελικά το καθεστώς Καντάφι θα επικρατήσει στον εμφύλιο της Λιβύης, εκτίμηση που ρίχνει παχιά σκιά αμφιβολιών στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να εκτοπίσει τον λίβυο δυνάστη από το «θρόνο» του.
Η πρόβλεψη Κλάπερ δεν είναι προϊόν διαρροής αλλά δημόσιας τοποθέτησής του ενώπιον των μελών της Στρατιωτικής Επιτροπής του Κογκρέσου: Ο Καντάφι έχει σημαντικό πλεονέκτημα σε στράτευμα και εξοπλισμό που καθιστούν μη πιθανό τον εκτοπισμό του από τους εξεγερμένους, είπε ο άνθρωπος που έχει υπό την επίβλεψή του 16 υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ.
Οι απόψεις του Κλάπερ αποκαλύπτουν και τις εισηγήσεις που ίσως δέχεται ο Ομπάμα και οι σύμβουλοί του τις τελευταίες μέρες, γεγονός που εξηγεί και τη διστακτικότητα της Χίλαρυ Κλίντον να μιλήσει ανοιχτά για στρατιωτική επέμβαση, ιδίως δε χωρίς την έγκριση της διεθνούς κοινότητας.
«Ελλείψει διεθνούς εξουσιοδότησης, η όποια μονομερής δράση των ΗΠΑ θα μπορούσε να την εμπλέξει σε μία κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία έχει σοβαρές επιφυλάξεις για τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων: Όπως ...ΔΙαβαστε εδωhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=57370952

Δεν υπάρχουν σχόλια: