Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

»Όλα σε θυμιζουν Μανολη

Γιάννης Ζουγανέλης http://www.aixmi.gr/index.php/ola-se-thymizoun-manolh/


Σύνθετη προσωπικότητα. Με αγάπη, πίστη στη ζωή, αλληλεγγύη στον αδικημένο. Αγώνας για ένα καλύτερο αύριο, σύνθετες ιδεολογίες. Μαρξισμός. Η σχέση με τον Τρότσκι. Ορθοδοξία. Ανατολικές Θρησκείες, πότε Βούδας πότε Κούδας. Φιλοσοφική συνύπαρξη του Ηράκλειτου, του Χριστού και του... Όσο.
Μακεδονοκρητικός, Έλληνας – Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ. Επαναστάτης, ασυμβίβαστος, αιχμηρός, εμπνευσμένος – πολύ εμπνευσμένος. Ο ήχος της «Γυφτιάς» προσθετικά στον ήχο της Ελλάδας.
Και όλο διαδρομές. Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Θεσσαλονίκη – Κρήτη. Αθήνα – Ινδίες. Και αγάπη για τον κόσμο. Πολλές σιωπές, πολλές μοναχικές στιγμές, πολλά γιατί, πολύς πόνος, αναιρέσεις, ανασυγκροτήσεις μέχρι τη συνείδηση του θανάτου.
Φίλος. Πολύ φίλος. Έλα στην παρέα μας φαντάρε μαζί με τον Λοΐζο, τον Νικολόπουλο, τον Ξυδάκη, τον Θόδωρο Δερβενιώτη, τον Χριστόδουλο Χάλαρη, την Χαρούλα Αλεξίου, την Βάσω Αλαγιάννη, τον Δημήτρη Κοντογιάννη και τον Γιώργο Κοντογιάννη, τον Αργύρη Μπακιρτζή, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον συγχωρεμένο τον Μουντάκη, τον Μάκη Μάτσα, τον Αχιλλέα Θεοφίλου, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Τάσο Φαληρέα, τον Αντρέα Μικρούτσικο, να ‘μαστε πάλι εδώ Αντρέα. Τον Νίκο Παπάζογλου, τον Πέτρο Βαγιόπουλο και όλο το ελληνικό τραγούδι να βγάζει φτερά και να πετάει.
Ύμνος στον ΟΦΗ, ύμνος στον Εργοτέλη, θα ..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/ola-se-thymizoun-manolh/

Δεν υπάρχουν σχόλια: